Στη δημοσιότητα για πρώτη φορά τα ηχητικά ντοκουμέντα της Αστυνομίας από την τραγωδία στο Μάτι

Ανατολική Αττική, 23 Ιουλίου 2018, ώρα 19:27:59. Αστυνομικός που είχε αναλάβει να διακόψει την κίνηση των οχημάτων όσο η φωτιά σάρωνε το Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι ακούγεται ταραγμένος στον ασύρματο: «Εχουμε αποχωρήσει από το σημείο δεν γίνεται να κάνουμε εκτροπή κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα όλοι έχουνε σπίτια εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε εκτροπή στο σημείο θα μας πατήσουνε».

Περίπου τέσσερις ώρες αργότερα, στις 23:47:55 αστυνομικές δυνάμεις ειδοποιούνται για να μεταβούν στην οδό Πανός στο Νέο Βουτζά. Τους ενημερώνουν ότι υπάρχουν συμβάντα Ε10 από την πυρκαγιά. Ο κωδικός Ε10 σημαίνει «ανεύρεση πτώματος».

Η «Κ» παρουσιάζει αποκλειστικά το χρονικό των γεγονότων την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, όπως αυτό αποτυπώθηκε λεπτό προς λεπτό στα ηχητικά της Άμεσης Δράσης και της Τροχαίας.

Ολα ξεκίνησαν το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018, δέκα λεπτά πριν από τις πέντε. Τότε υπήρξε ενημέρωση για καπνό στο Ντράφι. Για λίγα λεπτά υπήρξε η εντύπωση ότι ο καπνός ερχόταν από την άλλη μεγάλη φωτιά που είχε προηγηθεί εκείνη την ημέρα στη Δυτική Αττική, στην Κινέτα.

Στις 17:43 αστυνομικός ενημερώνει το κέντρο επιχειρήσεων: «Στο Νέο Βουτζά εδώ υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα από καπνούς, δεν υπάρχει ορατότητα και δεν υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο να ενημερωθούν να έρθουν προς τα εδώ. (…) Κέντρο απαραιτήτως οι δυνάμεις στο Νέο Βουτζά πολλές και οι δυτικές ειδικά να ανέβουν προς τα εδώ».

Στις 18:18:25 αστυνομικός διαβιβάζει στον ασύρματο: «Εφτασε η φωτιά κάτω στη Μαραθώνος». Λίγα λεπτά αργότερα δίνεται σήμα στις αστυνομικές δυνάμεις για εκτροπές αυτοκινήτων. Η φωτιά έχει πλησιάσει σε σπίτια και ζητείται από τους αστυνομικούς να μην έρχονται αυτοκίνητα από τη Μαραθώνος.

Στις 22:14:48 δίνεται η πρώτη εντύπωση στα ηχητικά της Αστυνομίας για το μέγεθος της καταστροφής. Αστυνομικός ενημερώνει ότι στο Κόκκινο Λιμανάκι έχουν καεί γύρω στα 30 αυτοκίνητα και ότι βρίσκονται περίπου 800 άτομα εγκλωβισμένα στην παραλία.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ολοκληρώσει την έρευνα σχετικά με τη φωτιά στην Ανατολική Αττική και αναμένεται η άσκηση ποινικών διώξεων.

Καθημερινή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί