Μαξίμου προς ΝΔ: Είστε οι τελευταίοι που μπορείτε να κουνάτε το δάχτυλο για μυστικά κονδύλια

Παραπέμποντας στα έργα και τις ημέρες της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου στην κριτική της του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «μυστικών κονδυλίων».

Δείτε: Από το 2011 ο Τσίπρας είχε καταγγείλει τα «μυστικά κονδύλια» του ΥΠΕΞ για να γίνει νόμος το 2017

«Η ΝΔ λοιπόν, αντί να λαϊκίζει, καλό θα ήταν να μας πει πού διατέθηκαν τα ειδικά κονδύλια κατά τις περιόδους της δικής της διακυβέρνησης, όταν οι Υπουργοί Εξωτερικών ήταν πλήρως ανεξέλεγκτοι», αναφέρει η ανακοίνωση και συμπληρώνει:

«Η κ. Μπακογιάννη και η ΝΔ είναι οι τελευταίοι που θα κουνήσουν το δάχτυλο, είτε στο Νίκο Κοτζιά είτε στον Πρωθυπουργό».

Όλη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

Από το 2017, με πρωτοβουλία του Νίκου Κοτζιά και της ελληνικής κυβέρνησης, ενημερώνεται αναλυτικά η Βουλή των Ελλήνων για τη χρήση των ειδικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η ΝΔ λοιπόν, αντί να λαϊκίζει, καλό θα ήταν να μας πει πού διατέθηκαν τα ειδικά κονδύλια κατά τις περιόδους της δικής της διακυβέρνησης, όταν οι Υπουργοί Εξωτερικών ήταν πλήρως ανεξέλεγκτοι.

Η κ. Μπακογιάννη και η ΝΔ είναι οι τελευταίοι που θα κουνήσουν το δάχτυλο, είτε στο Νίκο Κοτζιά είτε στον Πρωθυπουργό.

Ακολουθεί η αρχική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Τσίπρας – Καμμένος – Κοτζιάς να δημοσιοποιήσουν τα απόρρητα μυστικά τους»

«Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του κράτους αποτελούν μείζον πολιτικό ζήτημα.

Ο κ. Καμμένος που κατήγγειλε τον κ. Κοτζιά για αδιαφανείς διαδικασίες στη διάθεση των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠ.ΕΞ. οφείλει σήμερα κι όλας να δημοσιοποιήσει ό,τι στοιχεία έχει. Όπως και ο κ. Κοτζιάς που προφανώς δεν ζήτησε τυχαία να ελεγχθούν τα κονδύλια που διαχειρίζεται ο κ. Καμμένος ως υπουργός Άμυνας.

Η διαχείριση των κρατικών κονδυλίων δεν αφορά μόνο τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και τους αλληλοεκβιαζόμενους συναρχηγούς της, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας οφείλουν να δώσουν στους πολίτες ξεκάθαρες απαντήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί