Όποιος αναζητά το σάιτ της Νίκης «πέφτει» στη… Νέα Δημοκρατία

Η Niki και η Nikh… Εδώ και λίγες μέρες αν κάποιος επιχειρήσει να βρει το πρόγραμμα του κόμματος Νίκη πιο πιθανό είναι να πέσει πάνω σε εκείνο της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό άρχισε να γίνεται μια ανάσα πριν τις εκλογές.

Όπως αποκαλύπτει το Inside story και η δημοσιογράφος Ελίζα Τριανταφύλλου από τις 17 Ιουνίου ένα σάιτ ανακατευθύνει το ενδιαφέρον για το κόμμα Νίκη στη Νέα Δημοκρατία.

«Τα πράγματα είναι απλά, πρέπει να ανεβάσουμε κι άλλο το ποσοστό μας. Μπορούμε να το πετύχουμε, αλλά πρέπει να συμπιέσουμε και κάποια μικρότερα κόμματα και κομματίδια, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους κυρίως στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας» είχε πει ο πρόεδρος της ΝΔ με το  inside story να προσθέτει ότι άφησε αιχμές για το κόμμα Νίκη.

inside story

«Κόμματα τα οποία ήταν παντελώς άγνωστα, επικαλέστηκαν το θρησκευτικό συναίσθημα και νομίζω ότι παραπλάνησαν κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι πίστεψαν ότι με αυτόν τον τρόπο εκφράζουν την πίστη τους, ψηφίζοντας ένα συγκεκριμένο μικρό κόμμα», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του σε συγκέντρωση πολιτών στον Πολύγυρο.

«Αυτό που πιθανά δεν γνώριζε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις από τη Χαλκιδική, είναι ότι λίγες ημέρες πριν, κάποιος/κάποιοι σκαρφίστηκαν έναν απλό και ενδεχομένως αποτελεσματικό τρόπο να βοηθήσουν το κόμμα της ΝΔ στην προσπάθεια του να συμπιέσει τα «μικρότερα κομματίδια» που εμφανίστηκαν δεξιότερά του.

Με ποιον τρόπο; Μέσω του domain “niki.gr”, το οποίο εύλογα κανείς θα μπορούσε να θεωρήσει ότι ανήκει στο κόμμα Νίκη και το οποίο από τις 17 Ιουνίου ανακατευθύνει τους επισκέπτες του στην ιστοσελίδα “nd.gr/ekloges-2023”».

inside story

«Δεν έχει καμία σχέση με εμάς. Οποιοσδήποτε μπορεί να ανακατευθύνει το site του όπου θέλει», απαντά ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός στο inside story. Το domain «niki.gr» καταχωρήθηκε τον Μάιο του 2019, αναφέρει ο Ρωμανός, υπονοώντας ότι αυτό έγινε σε ανύποπτο χρόνο, προς επίρρωση της απάντησης ότι η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με αυτό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «αν κανείς επισκεπτόταν το niki.gr από το 2020 έως και τα τέλη Ιανουαρίου 2023, θα έβλεπε μια φόρμα επικοινωνίας και δίπλα το εξής κείμενο: niki.gr Contact us for any business inquiries.

Από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι και την επομένη των πρώτων εκλογών, στις 22 Μαΐου δίπλα στη φόρμα επικοινωνίας έγραφε:

Το όνομα niki.gr είναι υπό κατασκευή.

Για συνεργασία ή για διαφήμιση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας. (Το όνομα ΔΕΝ είναι προς πώληση.)

Από τις 17 Ιουνίου 2023, άρχισε να ανακατευθύνει στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας».

inside story

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «το επίσημο site που έχει καταχωρήσει το κόμμα Νίκη από τον Ιούνιο του 2019 είναι το “nikh.gr”, δηλαδή η λέξη “Νίκη” γραμμένη σε greeklish, όπου το ελληνικό γράμμα “η” αντικαθίσταται με το λατινικό “h” που μοιάζει οπτικά.  «Από επιλογή έχουμε διατηρήσει την ελληνική ορθογραφία στην ιστοσελίδα μας» είπαν στο inside story από το κόμμα. 

inside story

«Παρόλα αυτά αυτή η επιλογή μπορεί να προκαλέσει μπέρδεμα, αφού πολλοί ενδιαφερόμενοι, όπως κι εμείς που θελήσαμε να επισκεφτούμε την ιστοσελίδα της Νίκης για λόγους ρεπορτάζ, πληκτρολογήσαμε “niki.gr” αντί για το ορθό “nikh.gr”. Και κάπως έτσι βρεθήκαμε αντί για το πρόγραμμα της Νίκης να διαβάζουμε αυτό της Νέας Δημοκρατίας» καταλήγει το Inside story.

Αναφερόμενο στο κόμμα Νίκη το Inside story κάνει λόγο για «έναν παντελώς άγνωστο πολιτικό σχηματισμό στους περισσότερους ψηφοφόρους πριν την 21η Μαΐου, που στις πρώτες εκλογές βρέθηκε στο κατώφλι της Βουλής με ποσοστό 2,92%. Το κόμμα Νίκη, ορμώμενο από τη Βόρεια Ελλάδα, αυτοπροσδιορίζεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα» και σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να έχει άμεσες ή έμμεσες διασυνδέσεις με φιλορωσικές μονές του Άγιου Όρους – παρά τις διαψεύσεις – και να σχετίζεται με παρεκκλησιαστικές οργανώσεις που έχουν ταχθεί κατά των αμβλώσεων και των εμβολίων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί