Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των φορέων για την άσκηση αντισεισμικής προστασίας στην Κρήτη

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηρακλείου με μεγάλη συμμετοχή υπηρεσιών και φορέων

Η μεγάλη άσκηση «ΜΙΝΩΑΣ» που θα γίνει στην Κρήτη για την αντισεισμική προστασία, θα αποτελέσει την πρώτη πιλοτική επιχειρησιακή άσκηση πεδίου στη χώρα για την αντιμετώπιση μεγάλου Σεισμού και Συνοδών Γεωδυναμικών Φαινομένων, όπως εξήγησε σήμερα ο Ευθύμιος Λέκκας, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηρακλείου που έγινε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών ΕΚΠΑ, επεσήμανε πως η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εμπλεκόμενων για την μεγάλη άσκηση που θα διεξαχθεί στα μέσα Φεβρουαρίου (15 -16 Φεβρουαρίου) όταν και θα δοκιμαστούν επί χάρτου όλες οι υφιστάμενες δομές, αλλά και στις αρχές Απριλίου όταν και προγραμματίζεται να γίνει η πλήρης άσκηση όπου και θα δοκιμαστούν οι δομές σε όλη την Κρήτη με πολλά επεισόδια. 

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ ενημέρωσε τους εκπροσώπους όλων των υπηρεσιών και φορέων για το χρονοδιάγραμμα της άσκησης, τις προβλέψεις, την πορεία που θα έχει κι όλες τις λεπτομέρειες για την επιτυχή έκβαση της με στόχο ν’ αναδειχθούν προβλήματα και αδυναμίες. 

Στη συνεδρίαση με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου» προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης δηλώνοντας πως η παρουσία όλων των φορέων και εκπροσώπων ήταν εντυπωσιακή και οι τοποθετήσεις όλων πρόσφεραν σφαιρική ενημέρωση και στοιχεία για το καλύτερο δυνατό τελικό αποτέλεσμα που είναι η προετοιμασία, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και του περιβάλλοντος, καθώς και η μείωση των καταστροφών.

Για την ολοκλήρωση των συναντήσεων σε όλη την Κρήτη αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσαπάκος, σημειώνοντας πως γίνεται οργανωμένη προετοιμασία σε όλο το νησί, με στόχο να μην γίνει μια άσκηση για να βαθμολογηθεί με άριστα, αλλά μια άσκηση που θ’ αναδείξει αδυναμίες, προβλήματα και ελλείψεις ώστε να υπάρχει μεγάλη ετοιμότητα στην εκδήλωση τέτοιου φυσικού φαινομένου στην Περιφέρεια Κρήτης. Υπογράμμισε πως υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια των υπηρεσιών και με τις κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών. 

ΒΙΝΤΕΟ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί