Λήξη συναγερμού στον Καναδά: Τέσσερις νεκροί – Βαριά τραυματίας ο δράστης

Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους έπειτα από επεισόδιο με πυροβολισμούς σε περιοχή αμιγούς κατοικίας στο Φρέντρικτον του Καναδά. Όπως ανακοινώθηκε, έχει συλληφθεί ένας ύποπτος, ενώ μεταξύ των νεκρών είναι δύο αστυνομικοί.

Δείτε: Μακελειό στον Καναδά – Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς – Σύλληψη υπόπτου (Βίντεο)

Ο συλληφθείς είναι βαριά τραυματίας, ανακοίνωσε η αστυνομία, και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Τα κίνητρά του παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Στις 11.05 τοπική ώρα (17.20 ώρα Ελλάδας) η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πλέον ο κίνδυνος έχει παρέλθει και οι πολίτες μπορούν να βγουν από τα σημεία όπου έμεναν προστατευμένοι. Ωστόσο, συνέστησε σε όλους να αποφεύγουν την περιοχή του περιστατικού, στον δρόμο Μπρουκσάιντ, έως ότου η αστυνομία δώσει άλλη ενημέρωση, διότι συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας.

Η πόλη Φρέντρικτον βρίσκεται στην επαρχία Νιου Μπράνσγουικ, περίπου 60 χλμ. βόρεια από τα σύνορα με την Πολιτεία Μέιν των ΗΠΑ.

Το περιστατικό συνέβη σε σύμπλεγμα κατοικιών που περιλαμβάνει τέσσερα σπίτια με κοινή αυλή γύρω στις 7.30 το πρωί τοπική ώρα σε σημείο κοντά στο κέντρο της πόλης, η οποία βρίσκεται στον Ανατολικό Καναδά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκαν τουλάχιστον 15 ή 17 πυροβολισμοί, μεταξύ 7.30 και 8.30 το πρωί.

Η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους για να παραμείνουν ασφαλείς και να αποφεύγουν να μεταδίδουν «πληροφορίες» μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Όπως ενημέρωσε τους πολίτες το επεισόδιο είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Προς το παρόν τα πραγματικά συμβάντα παραμένουν άγνωστα. Όπως ανακοινώθηκε, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα βρίσκονται έξω από το σύμπλεγμα των κατοικιών όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, με ανάρτησή του στο Twitter, δήλωσε:

«Φοβερά νέα μας έρχονται από το Φρέντρικτον. Η καρδιά μου βρίσκεται με όλους όσοι επλήγησαν στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς σήμερα το πρωί. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί