Κύμα αλληλεγγύης για τους πληγέντες στις πυρκαγιές: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από το Ηράκλειο

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Πολιτικής συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από τις φωτιές της Αττικής. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής  και ιατρικής φροντίδας, στο Πολύκεντρο Νεολαίας, την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Ιουλίου, από τις 10.00 έως τις 13.00 και από τις 19.00 έως τις 21.00.

Σε δράση άμεσης συγκέντρωσης τροφίμων για τους πληγέντες της Αττικής, προχωράει και ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Κρήτης.

Σήμερα Τρίτη 24 Ιουλίου, όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, μπορούν να τα παραδίδουν στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου στο Γάζι, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Για αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου, στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Τσαλικάκι, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσου στην προσπάθεια του να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυροπαθείς της Αττικής.
Σήμερα, Τρίτη 24/07/2018 από τις 17.00-21.00 και αύριο, Τετάρτη 25/07/2018 απο τις 10.00-18.00 στην πλατεία του χωριού.

Υπάρχει ανάγκη για προϊόντα όπως:
Γάζες, fucidin, betadin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Επίσης, η Περιφέρεια Κρήτης καλεί φορείς επιχειρήσεις και πολίτες να συμβάλλουν ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας, γάλα, χυμοί, νερό και βρεφικές πάνες.

Η συγκέντρωση τροφίμων για τους πυρόπληκτους θα ξεκινήσει από αύριο το πρωί (Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018) στα παρακάτω κτίρια:

Στο Ηράκλειο, στο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Μάχης Κρήτης και Ελύρου γωνία. Στην Π.Ε. Λασιθίου στην αίθουσα «Αντώνης Στρατάκης», στο Διοικητήριο, οδός Πολυτεχνείου 1 Άγιος Νικόλαος.

Αύριο θα ανακοινωθούν και τα σημεία συγκέντρωσης στις Π.Ε. Χανίων και Ρεθύμνου.\

Παράλληλα, το Σωματείο Αρτοποιών Νομού Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»  καλεί τους αρτοποιούς – μέλη του να συνεισφέρουν στη συγκέντρωση τροφίμων για τους πυρόπληκτους της Αττικής, προσφέροντας παξιμάδι και άλλα αρτοσκευάσματα μακράς διάρκειας.

Η συγκέντρωση τροφίμων θα γίνει στο αρτοποιείο του κ. Μανώλη Βολανάκη, οδός Στενημάχου 40 & Παλαιοκάπα,  μέχρι αύριο 25/7  και ώρα 14.00 το μεσημέρι.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810 311634.

Παράλληλα, η Διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους στους πληγέντες της Αττικής καλεί όσους επιθυμούν να βοηθήσουν δίνοντας αίμα στα ωράρια της αιμοδοσίας του Βενιζελείου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ:   8:30 π.μ. – 14:00 μ.μ. και 16:30 μ.μ. – 20:00 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ:  9:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.

Επίσης, από σήμερα Τετάρτη 25-7-2018 έως και την Παρασκευή 27-7-2018 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου (Καντανολέων & Μινωταύρου, δίπλα από τον ΟΤΕ, τηλ. 2810-226150) από 9.00 το πρωί έως 2.00 το μεσημέρι θα μαζεύονται μόνο φάρμακα που είναι απαραίτητα και πολλά από αυτά παρουσιάζουν έλλειψη.

Ειδικότερα :

Betadine

Fucidin

Γάζες

Παυσίπονα

Κρέμες ή σπρέι για εγκαύματα

Επιπλέον, σύμφωνα με αναρτήσεις πολιτών, συγκέντρωση πρώτων ειδών θα πραγματοποιηθεί και στο 20ο και 56ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, απέναντι από την εφορία.

Ακόμα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης καλεί τα μέλη του αλλά και φίλους που θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους   να προσφέρουν βοήθεια στους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Μπορείτε  να φέρετε  φαρμακευτικά σκευάσματα  για τα οποία υπάρχει μεγάλη ανάγκη και συγκεκριμένα : Γάζες , Betadine, Fucidin, κρέμες για εγκαύματα, ορούς,  παυσίπονα, pulvo, γάντια μίας χρήσεως, σύριγγες και οινόπνευμα.

Τα είδη θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της Υπηρεσίας μας, στην οδό Πρεβελάκη & Γρεβενών, από την Πέμπτη 26.07.18 έως και Τετάρτη 01.08.18 και ώρες 09:00-14:00  για να  προωθηθούν στους πυρόπληκτους μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Η Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζοντας την προσπάθεια συλλογής τροφίμων για την αποστολή βοήθειας προς τους πληγέντες πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στην Περιφέρεια Αττικής, συντονίζει το έργο συλλογής τροφίμων, ως ακολούθως:

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, ή εταιρείες, μπορούν να προσκομίσουν τα προϊόντα που επιθυμούν να διαθέσουν στην Κεντρική αποθήκη της Περιφέρειας Κρήτης, που βρίσκεται επί των οδών Μάχης Κρήτης και Ελύρου γωνία, στο Ηράκλειο.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία. Τα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν Στο Διοικητήριο, επί της οδού Πολυτεχνείου (αίθουσα Αντώνη Στρατάκη).

Για την περιφερειακή ενότητα Χανίων, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία. Τα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Για την περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, τα τρόφιμα συγκεντρώνονται στα παρακάτω σημεία:

  1. Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης, Κουντουριώτου 98
  2. Κοινωνικό Παντοπωλείο, Μαρκέλλου 25
  3. Α’ ΚΑΠΗ, Μοάτσου & Χ. Δασκαλάκη, γωνία
  4. Β’ ΚΑΠΗ (Καλλιθέα), Ο. Πάλμε 6
  5. Γ’ ΚΑΠΗ, Περιβόλια
  6. ΚΑΠΗ Τσεσμέ, Τσεσμές Πλατανιά

Η παραλαβή των προϊόντων θα γίνεται, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τις ημέρες Τετάρτη, 25 Πέμπτη 26, Παρασκευή 27 και Δευτέρα 30 Ιουλίου, από τις οκτώ το πρωί, έως και τις δύο το μεσημέρι, ενώ στις υπόλοιπες Π.Ε. έως και την Παρασκευή 27/07.

 

Παρακαλούμε τα τρόφιμα που θα προσκομίζονται να είναι προϊόντα μακράς διαρκείας, τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα που έχει δοθεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Λίστα ειδών πρώτης ανάγκης

  1. Εμφιαλωμένα νερά
  2. Χυμοί
  3. Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές κ.λπ.)
  4. Γάλατα μακράς διαρκείας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ

Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση όλων.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί