Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο λιμάνι του Ηρακλείου

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, Γραμματέα της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή, στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Κατά την περιοδεία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΛΗ, αλλά και με τους εργαζόμενους του Οργανισμού. Για το ζήτημα της εξαγοράς του λιμανιού ο Σ. Βασιλειάδης έβαλε το ζήτημα ότι «είναι άλλο ένα επεισόδιο στο «σήριαλ» της απελευθέρωσης των μεταφορών που αποτελεί στρατηγική κατεύθυνση της ΕΕ και του κεφαλαίου και υλοποίησαν σταδιακά με νόμους όλες οι κυβερνήσεις την τελευταία 20ετία.» Τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι και ο λαός του Ηρακλείου δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, αντίθετα όπως φάνηκε και σε άλλες περιπτώσεις θα φέρει νέα αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων, αλλά και τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων για τους εργαζόμενους στο χώρο.»

Στη συνέχεια στη συζήτηση με τον Σύλλογο Αλιέων, ο Σ. Βασιλειάδης επανέλαβε τη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματά τους, με τις ερωτήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη Βουλή, ενώ τόνισε ότι «πίσω από την ΚΑΠ της ΕΕ βρίσκονται όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που την έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει τα προηγούμενα χρόνια, άρα δεν αποτελεί διέξοδο να σκορπίσουν την ψήφο τους δεξιά και αριστερά. Αντίθετα πρέπει να στηρίξουν τη δική τους δύναμη, στηρίζοντας το ΚΚΕ, που την επόμενη μέρα θα βγει μπροστά στον αγώνα για την απελευθέρωση από τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί