Γαλλία: Στους δρόμους κατά της ακροδεξιάς χιλιάδες διαδηλωτές (Βίντεο & φωτο)

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες το Σάββατο στο Παρίσι και σε πόλεις σε όλη τη Γαλλία για να διαμαρτυρηθούν κατά του ακροδεξιού «Εθνικού Συναγερμού» (RN) ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών για το γαλλικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησαν τα συνδικάτα, περίπου 600 χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους όλης της χώρας. Μασσαλία, Τουλούζ, Λυών και Λιλ ήταν οι άλλες πόλεις που μάζεψαν μεγάλο αριθμό συγκεντρωμένων.

Τουλάχιστον 150 πορείες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε όλη τη Γαλλία σε πόλεις όπως η Μασσαλία, η Τουλούζη, τη Λιόν, τη Νίκαια και η Λιλ.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου, αφότου η κεντρώα συμμαχία του κατατροπώθηκε από τον RN στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Μια πρώτη σειρά δημοσκοπήσεων προέβλεψε ότι το RN θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές και να είναι σε θέση να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση.

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το περιοδικό Le Point που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή προέβλεψε ότι η RN θα προηγηθεί στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών με 29,5% των ψήφων, ελάχιστα μπροστά από το Λαϊκό Μέτωπο με 28,5%. Το κεντρώο κόμα του Μακρόν βρισκόταν στο 18%.

Ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε το Σάββατο (15/6) ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το νέο Λαϊκό Μέτωπο, τη σύμπραξη των κομμάτων της Αριστεράς ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με εφημερίδα της περιοχής της πόλης Τουλ, στην οποία ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας είχε διατελέσει δήμαρχος με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο 70χρονος πολιτικός θα κατέλθει υποψήφιος στον νέο εκλογικό κύκλο στον οποίο θα μπει η χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί