Φοιτητικές εκλογές: ΠΚΣ και ΔΑΠ ανακοίνωσαν και οι δυο ότι νίκησαν!

Περίπου 50.000 φοιτητές προσήλθαν στις κάλπες την Τετάρτη 22 Μαΐου για να συμμετέχουν στις φοιτητικές εκλογές του 2024.

Για ακόμη μια χρονιά δεν βρέθηκε σημείο συνεννόησης και δεν εξέδωσαν κοινά αποτελέσματα, ωστόσο, με βάση τα όσα αναφέρουν οι περισσότερες παρατάξεις, η ΠΚΣ αναδεικνύεται σε νικήτρια για ακόμη μια χρονιά με ποσοστό 36.31%, έναντι 24.87% της ΔΑΠ ΝΔΦΚ.

Τα αποτελέσματα με βάση την ΠΚΣ

Από την πλευρά της η παράταξη της ΟΝΝΕΔ στα πανεπιστήμια επέμεινε στην πάγια πρακτική της να εκδώσει δικά της αποτελέσματα ισχυριζόμενη ότι αναδείχθηκε για 37η χρονιά πρώτη δύναμη με 40,01%, με την ενσωμάτωση να ανέρχεται στο 98,8%. Δεύτερη, η ΠΚΣ με ποσοστό 23.49%, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η ΠΑΣΠ με ποσοστό 12,49%.

Τα αποτελέσματα που δίνει η ΔΑΠ ΝΔΦΚ

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάνει λόγο για «ξεκάθαρη επιλογή» από μεριάς των φοιτητών: «Οι φοιτητές επέλεξαν την πρόοδο, την εξωστρέφεια και τις μεταρρυθμίσεις των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τις οποίες στηρίζει η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ένταση, πάντως, ανάμεσα στις δύο παρατάξεις είναι μεγάλη, καθώς αντάλλαξαν βαριές κατηγορίες εκατέρωθεν για νοθεία.

Η Πανσπουδαστική κατηγόρησε τη «γαλάζια» παράταξη ότι «έχει πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική», με τη ΔΑΠ να υποστηρίζει ότι η ΠΚΣ «σε πολλές σχολές έστησε μόνη της κάλπες εκτός της νόμιμης διαδικασίας, δημιουργώντας φοιτητικούς συλλόγους – φαντάσματα». 

Χαρακτηριστικό είναι πάντως, όπως αναφέρουν τα Foititikanea.gr, ότι η ΔΑΠ είχε σπεύσει να… προανακηρυχθεί νικήτρια των εκλογών πριν καν να έχει ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία στην Πάτρα, όπου οι κάλπες έκλεισαν στις 8 μ.μ. αντί για τις 7 μ.μ.

«Είναι απίστευτο και πρωτοφανές η ΝΔ και η παράταξή της στα Πανεπιστήμια, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να στέλνουν non paper στα ΜΜΕ, ανακηρύσσοντας τη ΔΑΠ σε 1η δύναμη, πριν καν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και πριν ξεκινήσει η διαδικασία της καταμέτρησης σε εκατοντάδες σχολές, με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις! Αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΝΔ έχουν πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική! Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, όπως δημοσιεύονται από τις εφορευτικές επιτροπές των σχολών, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. διατηρεί για 3η συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση! Τους συνιστούμε ψυχραιμία και υπομονή», σχολίαζε με νόημα η ΚΝΕ που στηρίζει την Πανσπουδαστική.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί