ΣΥΡΙΖΑ για αεροδρόμιο “Καζαντζάκης”: Καμία απόφαση ερήμην της τοπικής κοινωνίας δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χάρη Μαμουλάκη: «Καμία απόφαση για την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» ερήμην της τοπικής κοινωνίας δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή»

Δείτε επίσης:

Κυβέρνηση: Χωρίς το δήμο Ηρακλείου ο σχεδιασμός για το αεροδρόμιο “Καζαντζάκης”!- Αντίδραση Καλοκαιρινού

Με αφορμή την ανάθεση από την Κυβέρνηση της εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» στο ΤΑΙΠΕΔ, ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Αυτή η απόφαση που ελήφθη ερήμην του Δήμου Ηρακλείου, παρά το ότι αποτελεί νομέα και κύριο του μεγαλύτερου μέρους αυτής της έκτασης και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα, διαψεύδει κατηγορηματικά την ίδια την Κυβέρνηση.

Όλοι θυμόμαστε τις Υπουργικές απαντήσεις σε επανειλημμένα ερωτήματά μας που διαβεβαίωναν ότι για την εκμετάλλευση του ακινήτου, θα γίνει σεβαστή η άποψη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την μορφή και τον χαρακτήρα της εκμετάλλευσης. 

Όπως επίσης θυμόμαστε ότι εδώ και 4 περίπου χρόνια, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να απαξιώνει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να αρνείται πεισματικά να δημοσιοποιήσει τους όρους της δανειακής σύμβασης που έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με την οποία δεσμεύει το «Νίκος Καζαντζάκης» για την χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου αεροδρομίου Καστελλίου.

Ας το καταλάβουν καλά: Καμία απόφαση για την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» ερήμην της τοπικής κοινωνίας δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί