Νέα Αριστερά: Η εβδομάδα των παθών για τους αγρότες

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς σχετικά με τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ:

Η εβδομάδα των παθών για τους αγρότες

Η ΤΡΑΓΙΚΗ πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων και των οικολογικών σχημάτων, δεν μας εξέπληξε. Αυτό το περιμέναμε. Ακολούθησε την πεπατημένη όλων των προηγούμενων πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ των τελευταίων ετών. Για μία ακόμη φορά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν κατάφερε το αυτονόητο, να δώσει στους παραγωγούς δίκαια και έγκαιρα  τις ενισχύσεις που δικαιούνται.

Αυτό που δεν περίμενε ο αγροτικός κόσμος, είναι το μέγεθος της ανικανότητας των κυβερνώντων να συντάξουν ένα σχέδιο για τη δίκαιη κατανομή των  ενισχύσεων.

 Τραγικές ηγεσίες και του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ που στρογγυλοκάθισαν πάνω στο 41%  που τους έδωσε ο ελληνικός λαός και παράγουν πολιτικές ΜΟΝΟ για ίδια συμφέροντα και όχι για την κοινωνία.

Στις συνδεδεμένες πολλοί παραγωγοί έμειναν απλήρωτοι καθώς δεν κατάφερε ο ΟΠΕΚΕΠΕ να κάνει τους απαιτούμενους ελέγχους.

Στα οικολογικά σχήματα,  οι δικαιούχοι πληρώθηκαν μέχρι και 60% λιγότερο απ’ ότι αναφερόταν στο Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ, ενώ πλήρωσαν τα ΚΥΔ με βάση τις ονομαστικές αξίες ενίσχυσης που προβλεπόταν σε αυτό. Πλήρωσαν ‘μαϊμού’ βιολογικές καλλιέργειες, αφήνοντας επί χρόνια βιοκαλλιεργητές απλήρωτους. Πλήρωσαν με τα ίδια ποσά όσους είχαν,  αποδεδειγμένα, υλοποιήσει δράσεις των οικολογικών σχημάτων αλλά και όσους απλά δήλωσαν ότι θα υλοποιήσουν.

Και μέσα σε όλα αυτά, ο υπουργός χαίρεται και αυτοθαυμάζεται. Ο υπουργός που στο πρόγραμμα των σχεδίων βελτίωσης, αύξησε τους πόρους στην εκλογική του περιφέρεια κατά 104%, φτάνοντας την απορρόφηση στο 82%, αφήνοντας όμως άλλες περιοχές λίγο πάνω από το 60%.

Δυστυχώς, οι αγρότες που είδαν τις  ενισχύσεις τους «πετσοκομμένες» πριν τα Χριστούγεννα του 2023, ζουν το ίδιο έργο και το Πάσχα του 2024.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η ευχή για «ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ», ισχύει για τους κυβερνώντες, τα δικά τους παιδιά, τους ημέτερους και όσους αποτελούν την εκλογική πελατεία του εκάστοτε υπουργού.

 Δεν μένει παρά να ευχηθούμε ΚΑΛΗ χριστιανική και πολιτική ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί