Ο Μέγας (χιουμοριστικός) Καζαμίας: Πολιτικά και άλλα μελλούμενα για το 2024

Προβλέπει ο Μιχάλης Τζανάκης

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη υπεβλήθη ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης. Αποκαταστάθηκε η βλάβη στους σπονδύλους μετά την επίσκεψη Ερντογάν και ήδη του ευχήθηκαν «καλή ανάρρωση» και αποκατάσταση ο Τούρκος πρέσβης και προσκλήθηκε στο μεγάλο κέντρο αποκατάστασης “GIOYSOUF-RAGIA HOSPITAL” για τον τελικό έλεγχο της υγείας του.

 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Επιτέλους το «αίτημα της κοινωνίας» περί λειτουργίας Ιδιωτικών- μη κρατικών- μη κερδοσκοπικών και λοιπών ανοησιών, Πανεπιστημίων ικανοποιήθηκε! Τα πρώτα «Ιδρύματα» θα λειτουργήσουν από το προσεχές Ακαδημαϊκό έτος. Για την εγγραφή σε αυτά χρειάζεται να προσκομιστούν το Ε9, το Ε1, αντίγραφα τραπεζικών λογαριασμών της οικογένειας του υποψηφίου και ο αριθμός Ταχυδρομικής Θυρίδας για την αποστολή κατ’ οίκον του πτυχίου.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον Αχιλλέα Μπέο που θα αναλάβει την Αντιπροεδρία Β΄, της ομάδας με σκοπό την πάταξη της βίας στα γήπεδα και το τμήμα φιλοξενίας των ομάδων που προσέρχονται στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μαζί με τον Α. Κούγια θα εκπροσωπούν πλέον την ομάδα στις συνεδριάσεις της FIFA και στο συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Λόγω αύξησης του Πασχαλινού τραπεζιού κατά 458%, η κυβέρνηση επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, ανακοίνωσε το άνοιγμα πλατφόρμας με διάφορα «κουπόνια» για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Τέλος του μήνα ανοίγει η πλατφόρμα «αρνίσια πέτσα pass» όπου οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν 8,23 ευρώ και «τσουρέκι pass» με αντίστοιχη επιδότηση 3,68 ευρώ. Για τα κόκκινα αυγά η αντίστοιχη επιδότηση θα χορηγηθεί σε τρεις δόσεις για να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός, καθότι δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης.

ΜΑΪΟΣ

Τα πρώτα μεταπτυχιακά προγράμματα ανακοίνωσαν τα Ιδιωτικά- μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά και λοιπές ανοησίες, Πανεπιστήμια. Το “ALAFOUZOS UNIVERSITY” θα οργανώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με θέμα : «Δημοσιογραφική δεοντολογία και Γκέμπελς» ενώ το “OLYMPIAKOS OLE KOYGIASMARINAKIS UNIVERSITY” θα προσφέρει διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα με θέμα «Καταστολή της βίας και παραγκοκατασκευές στον Αθλητισμό»! 

Και τα δύο προγράμματα σπουδών είναι αναγνωρισμένα από το κράτος!

ΙΟΥΝΙΟΣ

Οι ευρωεκλογές διεξάγονται με αποχή 85% και τα κόμματα έλαβαν:

ΝΔ 55%

Νέα Αριστερά 2%

Παλιά Αριστερά 3%

Κασσελάκης 5%

Τάιλερ 3%

ΚΚΕ μ-λ 1,5%

Μ-λ ΚΚΕ 1,1%

Κανονικό ΚΚΕ 3,5%

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ 2,2%

ΜΕΤΩΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 2,1% (παρά τρίχα)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 3,03

Λοιπές Αριστερές παρεμβάσεις, μέτωπα και κινήματα (πάντα «αριστερά» 2,4)

ΙΟΥΛΙΟΣ

Με επισημότητα εορτάστηκε κατά το «έθιμο» στο Προεδρικό Μέγαρο η ημέρα για την «Αποκατάσταση της Δημοκρατίας». Μεγάλη η συγκίνηση όλων των προσκεκλημένων η εμφάνιση –πρώτη επίσημη- του υπουργού Γ. Γεραπετρίτη μετά την επέμβαση που υπεβλήθη στη σπονδυλική στήλη. Λίγο έλλειψε να ξεχαστεί πάλι και ν’ αρχίσει τις επικύψεις, αλλά ο υφυπουργός του είπε ότι δεν παρευρίσκεται ο Τούρκος πρέσβης κι έτσι γλιτώσαμε τα χειρότερα. 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Άλλο ένα πολυετές «αίτημα της ελληνικής κοινωνίας» ικανοποιήθηκε με την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση του ΕΣΥ. Μετά το κλείσιμο των μισών Γενικών Νοσοκομείων στην Επικράτεια και την συγχώνευση των άλλων μισών, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο νέος νόμος για την λειτουργία τους. Καταργούνται όλα τα πρωινά ιατρεία και χειρουργεία. Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός οι ασθενείς θα μπορούν να επισκέπτονται τα Δημόσια Νοσοκομεία μόνο στα απογευματινά, βραδινά και μεταμεσονύκτια ιατρεία και χειρουργεί, όπου θα μπορούν να εξετάζονται και να χειρουργούνται χωρίς ταλαιπωρία καταβάλλοντας ή δεσμεύοντας μισθούς και συντάξεις της τελευταίας τετραετίας.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Ξεκινούν τα σχολεία έχοντας 56.000 κενά εκπαιδευτικών και η Δόμνα ανακοίνωσε ότι ήρθε η ώρα να ικανοποιηθεί «ένα ακόμα αίτημα της κοινωνίας» και να συγχωνευθούν όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των οκτώ χιλιομέτρων, καθότι ο Π.Ο.Υ είναι σαφής ως προς την ανάγκη καθημερινής βάδισης οκτώ χιλιομέτρων για να προληφθούν επιτέλους πολλά νοσήματα. Δια πάσαν νόσον και… -θα λέγαμε!

Έτσι αντί για την πρόσληψη εκπαιδευτικών προκρίθηκε το «κλείσιμο» των σχολείων, άλλωστε με την Τεχνητή Νοημοσύνη δεν χρειάζονται ούτε Δάσκαλοι, ούτε μαθητές!

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Ανακοινώθηκαν οι νέες τιμές πετρελαίου θέρμανσης όπου θα φτάσει η τιμή του λίτρου στα 6,5 ευρώ, διότι καθώς μας ενημέρωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης οι τιμές επηρεάστηκαν από τις συγκρούσεις φυλών στο Μαλάουι, αλλά και τις ομίχλες που έπληξαν τη Βόρεια Σκανδιναβία!

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Οι εταιρείες πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσαν άλλα έντεκα (11) χρώματα τιμολόγησης, ώστε να μπορούν οι καταναλωτές εύκολα και γρήγορα να επιλέγουν ελεύθερα τους τρόπους καταλήστευσής τους. Αν γνωρίζουν και αλγόριθμους 66ου βαθμού θα επιλέξουν ακόμα πιο εύκολα και γρήγορα το τιμολόγιο που τους αρμόζει.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Στο πλαίσιο ετήσιας σύσκεψης του ΟΗΕ ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης πάλι «ξεχάστηκε» στη θέα της τούρκικης αντιπροσωπείας και υποτροπίασε το πρόβλημα στους τελευταίους σπονδύλους. Επειδή στην Ελλάδα δεν υπήρχαν διαθέσιμοι αναισθησιολόγοι μεταφέρθηκε επειγόντως στο “GIOYSOUF-RAGIA HOSPITAL” στην Προύσα όπου εγχειρίστηκε επιτυχώς.

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός, όπου σε θύελλα επευφημιών ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη συνέχεια του «καλπασμού» της ελληνικής οικονομίας, κατά τις προβλέψεις και του έγκριτου Γ. Αυτιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί