Τα “κόλλυβα” και τα … “πίτουρα”!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Για το «επίπεδο» της τηλεοπτικής «δημοσιογραφίας» έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά. Προς επίρρωση αυτών απλά η τηλεοπτική δημοσιογραφία, σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται, επιβεβαιώνει πόσο «λούμπεν» είναι, πόσο γελοία και πόσο γλίσχρα!

Φαντάζομαι όλοι να «απολαύσατε» το στιγμιότυπο, όπου ωραιοτάτη νεαρά δημοσιογράφος συμπαρουσιάστρια «έμπειρου» συναδέλφου της προσέφερε … κόλλυβα (!!!) σε καθηγήτρια διαπρεπή …covidολόγο που στα διαλείμματα των τηλεοπτικών περιηγήσεων της προφανώς ασκεί και τις ιατρικές υπηρεσίες της.

Το θέαμα οικτρό πραγματικά, -όσο κι αν θέλησαν κάποιοι να το υποβαθμίσουν σε «χαριτωμενιά» της νεαράς και ολίγον ρηχής δημοσιογράφου. Όχι δεν είναι η απώλεια κάθε ίχνους σοβαρότητας, ούτε το γεγονός ότι 23.000 απώλειες ανθρώπων –ο πληθυσμός μιας πρωτεύουσας νομού της χώρας- γίνονται αφορμή για τηλεοπτικό «χαβαλέ». Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το στιγμιότυπο αντανακλά τον «παχυδερμισμό» ενός συστήματος που έχει επικρατήσει παντού και ανατροφοδοτείται δυστυχώς ελλείψει αντανακλαστικών από εκείνους που έπρεπε να αντιδρούν.

Την ίδια ώρα που οι δημοσιογράφοι-ρεπόρτερ διώκονται, καθώς η ερευνητική δημοσιογραφία στην χώρα ήταν και εξακολουθεί να είναι άκρως «επικίνδυνη» για όσους νέμονται την εξουσία, οι «πλακατζήδες» δημοσιογράφοι και οι ατσαλάκωτοι «παρουσιαστές» κάνουν παιγνίδι με στημένες συνεντεύξεις και «αναλύσεις», που για κάθε νοήμονα αποτελούν μέγιστη προσβολή.

Η ελληνική δημοσιογραφία δεν άντεξε ποτέ το μέγεθος του Γιώργου Αυγερόπουλου. Ο «Εξάντας» δεν χωρούσε στην ελληνική τηλεόραση ούτε μπορούσε να χωρέσει δίπλα στα «Πορτοσάλτια» αποφθέγματα και τα «Μπογδάνεια» φληναφήματα. Κατά τα άλλα απορούμε για τον ξεπεσμό και την διάχυτη ρηχότητα. Η ελληνική κοινωνία έχει αφεθεί να χειραγωγείται από ταγούς που προσφέρουν κόλλυβα, που διακόπτουν θεατρικές παραστάσεις, που βιάζουν παιδάκια εκμεταλλευόμενοι την θέση τους. 

Δυστυχώς μετά τα «κόλλυβα» όλοι αυτοί οι τηλεοπτικοί ρεμπεσκέδες θα προσφέρουν στους καλεσμένους τους … ζωοτροφές, έτσι για να μην υπάρχει και σύγχυση για το πώς τους αντιμετωπίζουν. Όσο αφήνεται χώρος για δαύτους, τόσο θα ξεσαλώνουν. Δεν ξέρω αν ποτέ ο Φρέντυ Γερμανός ή ο Βασίλης Ραφαηλίδης θα έβλεπαν όλα αυτά τα τεκταινόμενα στην τηλεοπτική Ελλάδα και δεν θα ζητούσαν άμεσα βίζα να μετοικήσουν στην Ανταρκτική παρέα με τους αξιοπρεπέστερους …  θαλάσσιους ελέφαντες!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί