Εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Ηράκλειο

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 80χρόνια από την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή 

Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση το Σάββατο 27/4 στο Αρκαλοχώρι, τιμώντας την 80χρονη επέτειο από την εκτέλεση των 200 ηρώων κομμουνιστών την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής από τα ναζιστικά κατοχικά στρατεύματα, σε αντίποινα για την αντιστασιακή δράση του ΕΛΑΣ.

Τιμάμε του αλύγιστους της ταξικής πάλης. Διδασκόμαστε από το παράδειγμά τους που φωτίζει τον αγώνα του λαού και της νεολαίας στη σημερινή τους πάλη, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, για μια ζωή δίχως εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Τιμάμε τους 200 της Καισαριανής στο πρόσωπο του ήρωα στελέχους του ΚΚΕ, Ναπολέοντα Σουκατζίδη, στον τόπο που πέρασε τα νεανικά του χρόνια.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: 

  • κατάθεση στεφάνων στις 6.30 μμ στο άγαλμα του Ναπολέοντα Σουκατζίδη στο Αρκαλοχώρι (οδός Ελ. Βενιζέλου),
  • συναυλία – αφιέρωμα στις 7.00 μμ στη πλατεία Δημαρχείου στο Αρκαλοχώρι με τους μουσικούς Μαρία Κώτη, Γιάννη Παξιμαδάκη, Γιώργο Κοντογιάννη και Μάνο Σαβιολάκη.   

Θα μιλήσει ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής. 

Οι προσκλήσεις για τη συναυλία διατίθενται από τις ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση της ΚΝΕ με τίτλο «Η νέα εποχή στην τεχνολογία απαιτεί μια νέα εποχή στην κοινωνία»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΤΟ Σπουδάζουσας Ηρακλείου της ΚΝΕ στις 19/4 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με τίτλο «Η νέα εποχή στην τεχνολογία απαιτεί μια νέα εποχή στην κοινωνία», με ομιλητή τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέα της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή. 

Παραθέτουμε αποσπάσματα της ομιλίας του Σάββας Βασιλειάδη: 

«Οι νέες τεχνολογίες της ψηφιακής εποχής είναι πλέον κομμάτι της ζωής μας. Είναι αντικείμενο συζήτησης, μελέτης και έρευνας σε δεκάδες πανεπιστημιακές σχολές. Σε πολλούς χώρους δουλειάς εφαρμόζονται ήδη νέες τεχνολογίες για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, ή και για τη μείωση του προσωπικού (…) Τόσο η δαιμονοποίηση της τεχνολογίας όσο και η ουτοπική, ντετερμινιστική προσδοκία της κοινωνικής ευημερίας, που θα προκύψει τάχα αυτόματα απ’ την τεχνολογική πρόοδο, αποτελούν τις δύο όψεις της ίδιας ανιστόρητης, εσφαλμένης θεωρητικής προσέγγισης. Το ζήτημα είναι ποιος και για ποια συμφέροντα καθορίζει τον προσανατολισμό, την ανάπτυξη και την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας (…)

Το ίδιο συμβαίνει με το πλαίσιο και τη χρηματοδότηση που καθορίζει το περιεχόμενο και τις προτεραιότητες της επιστημονικής έρευνας (…) Νέες τεχνολογίες αξιοποιούνται ως όπλο υπεροχής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Το ΝΑΤΟ χρηματοδοτεί επιστημονική έρευνα στο ΙΤΕ και προσκείμενους τεχνοβλαστούς μέσω του προγράμματος DIANA, με σκοπό την επιτάχυνση της επιχειρηματικής καινοτομίας για την επίλυση στρατιωτικών προβλημάτων μέσω νέων τεχνολογιών (…)

Συνεχίζουμε τον αγώνα, μαχητικά και αισιόδοξα, γιατί πλέον είμαστε πιο πολλοί, πιο έμπειροι και πιο δυνατοί, μαζί με χιλιάδες νέους και νέες που ύψωσαν αγωνιστικό ανάστημα, συμπορεύτηκαν μαζί μας και μπορούν να κάνουν τη διαφορά το επόμενο διάστημα. Με τη συμμετοχή στη συλλογική διεκδίκηση για να μπλοκάρουν στο σήμερα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και να αποσπάσουν κατακτήσεις.

Με τη συμμετοχή τους στους φοιτητικούς συλλόγους και στις φοιτητικές εκλογές αναδεικνύοντας ξανά 1η δύναμη την Πανσπουδαστική (…) Με την πολιτική τους στάση και ψήφο στις ευρωεκλογές, για ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ. Για ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση! Για να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους, να μπει στο στόχαστρο ο πραγματικός ένοχος, το καπιταλιστικό σύστημα με τις ενώσεις του, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τα κόμματα που το υπηρετούν. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών!»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί