Επίσκεψη του ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών, Δ. Κιρμικίρογλου  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης

Την Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη επισκέφθηκε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του ΥΠ.ΕΣ. Δημήτρης Κιρμικίρογλου, ο οποίος βρίσκεται στο Ηράκλειο. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενημέρωσε τον κ.Κιρμικίρογλου για την εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών που σχετίζονται με τους τομείς αρμοδιότητας του Φορέα στην Κρήτη, με αναφορά στις διοικητικές διαδικασίες που ασκούνται από τις οικείες οργανικές μονάδες, και πως αυτές υλοποιούνται διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στη συζήτηση έγινε εκτενής αναφορά στην αναδιοργάνωση των δομών και στην αναβάθμιση του ρόλου των αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, όπως εξελίσσονται κατά τα τελευταία κυρίως δύο χρόνια, στο νέο σύστημα αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα που έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται, εφαρμόζοντας διαδικασίες στοχοθεσίας και βελτίωσης των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων, για την καλύτερη διοίκηση και οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού με στόχο την σημαντική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς Οργανισμούς και τους πολίτες.

Από πλευράς του, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης αναφέρθηκε στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Καινοτομία, στην εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων και βέλτιστων πρακτικών ως βασικό στοιχείο στρατηγικού σχεδιασμού και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των δημοσίων φορέων και οργανισμών, στην επίτευξη ανασχεδιασμού διαδικασιών μέσα από τη χρήση τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη κ.α.   

Η κ.Κοζυράκη ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Κιρμικίρογλου για την πρωτοβουλία της ενδιαφέρουσας συνάντησης τους και επισήμανε τη σπουδαιότητα και την καθοριστική σημασία της προσπάθειας που καταβάλλεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, της κεντρικής και αποκεντρωμένης διοίκησης καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την επιτυχή εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού έργου στο δημόσιο τομέα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί