Λαϊκή Συσπείρωση: Η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου αρνήθηκε τη συζήτηση για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης, για την άρνηση της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου να συζητήσει  ψήφισμα  στήριξης του Παλλασιθιώτικου Συλλαλητηρίου για τα Νοσοκομεία και τη δημόσια δωρεάν υγεία, όπως και οι ίδιες οι επιτροπές αγώνα Λασιθίου είχαν  αιτηθεί.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Δεσμεύσεις… 

Την ανακοίνωση – κάλεσμα των επιτροπών αγώνα Σητείας, Αγ. Νικολάου και Ιεράπετρας για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο, στις 28/3/24 στο Σεληνάρι, για τα Νοσοκομεία και τη δημόσια δωρεάν Υγεία, έφερε η  «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης, στο περιφερειακό συμβούλιο στις 14 Μάρτη, ζητώντας  να ληφθεί απόφαση στήριξης, όπως, άλλωστε, οι ίδιες οι επιτροπές αγώνα είχαν ήδη αιτηθεί.

Όχι τυχαία, η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου αρνήθηκε τη συζήτηση με διάφορες προφάσεις,  όπως ότι υπήρξαν «σχετικές τοποθετήσεις» στο παρελθόν,  λες και θα ήταν «πλεονασμός» η απόφαση στήριξης των αιτημάτων των υγειονομικών και του λαού του Λασιθίου. 

Δε ρισκάρει, φαίνεται, η περιφερειακή αρχή και ο ίδιος ο περιφερειάρχης να χαλάσει τις σχέσεις του με την κυβέρνηση με ένα ψήφισμα για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σύστημα Υγείας,  την οποία ξεκίνησαν και συντήρησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και έχει απογειώσει η κυβέρνηση της ΝΔ.  

Κατάσταση στη δημόσια υγεία που η βαρβαρότητά της είναι αυτή οδήγησε  σε απόγνωση τον 72χρονο καρκινοπαθή, που έβαλε τέλος στη ζωή του, μην αντέχοντας άλλο τους πόνους, και ενώ επί ενάμιση μήνα δεν ξεκινούσε η θεραπεία του.

Όσο κι αν προσπαθεί η περιφερειακή αρχή να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με έωλα επιχειρήματα και φτηνές δικαιολογίες,  η απλή και πεντακάθαρη αλήθεια είναι ότι απέφυγε να τοποθετηθεί,  επειδή αποτέλεσε και αποτελεί το «καλό παιδί» των κυβερνήσεων και έχει άψογη συνεργασία με την κυβέρνηση της ΝΔ, υπερασπίζεται και βάζει πλάτη στην εχθρική για τον λαό πολιτική της.  

Δε συμφιλιώνονται οι πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων της Κρήτης με την πολιτική που υπερασπίζεται και υλοποιεί η περιφερειακή αρχή, την πολιτική που συντρίβει τις λαϊκές ανάγκες  στις μυλόπετρες του «κόστους- οφέλους». 

 Το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» είναι πιο πολύ από ποτέ επίκαιρο και αγγίζει κάθε πτυχή της καθημερινότητας του λαού. 

Μ’ αυτό το σύνθημα ο λαός του Λασιθίου, όλης της Κρήτης,  αντιπαλεύει και θα συνεχίσει να αντιπαλεύει το έγκλημα διαρκείας στην Υγεία, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. 

Μ’ αυτό το σύνθημα ο λαός της Κρήτης,  μπροστά στις ευρωεκλογές,  να αποδυναμώσει τόσο τη ΝΔ όσο και τα άλλα κόμματα της ΕΕ που ενισχύουν την εμπορευματοποίηση και να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ, που όχι μόνο την αποκαλύπτει, αλλά προβάλλει και τη διέξοδο για ένα σύστημα Υγείας στο ύψος των λαϊκών αναγκών και των δυνατοτήτων που προσφέρει σήμερα η πρόοδος της επιστήμης, για απρόσκοπτη και δωρεάν πρόσβαση όλων, χωρίς η υγεία να εξαρτάται από την τσέπη τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί