Κ. Αρβανίτης: Πέντε μήνες γενοκτονίας στη Γάζα

Ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ/The Left και μέλους της Επιτροπής Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) Κώστα Αρβανίτη στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ε/Κ για την κατάσταση στη Γάζα:

Γάζα: Πέντε μήνες γενοκτονίας


«Αυτό που συμβαίνει στην Γάζα είναι έγκλημα πολέμου και σχέδιο αφανισμού του Παλαιστινιακού λαού» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ Κώστας Αρβανίτης στην ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Μιλώντας για τους 5 μήνες γενοκτονικής βίας και τους 31.000 νεκρούς, ο ευρωβουλευτής αναρωτήθηκε: «Το Ισραήλ έχει δικαίωμα, ο Παλαιστινιακός λαός έχει κανένα;» και τόνισε τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με το Παλαιστινιακό αλλά και για το έγκλημα της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο. 

Σημειωτέον ότι το Ευρωκοινοβούλιο εξέφρασε με ψήφισμα την ανησυχία του για την τεράστια ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου επικείμενης λιμοκτονίας.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 372 ψήφους υπέρ, 44 κατά και 120 αποχές, και καλεί το Ισραήλ να επιτρέψει αμέσως και να διευκολύνει την πλήρη παράδοση βοήθειας προς τη Γάζα.

Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του Ευρωβουλευτή:

 Κύριοι συνάδελφοι, πριν από λίγη ώρα μια βόμβα χτύπησε μια αποθήκη τροφίμων στη Γάζα. Έχουμε νεκρούς και τραυματίες. Αυτός ήταν ο στόχος.

Το Ισραήλ έχει δικαίωμα, ο Παλαιστινιακός λαός έχει κανένα δικαίωμα να υπάρχει;

Πέντε μήνες γενοκτονικής βίας, 31.000 θάνατοι, μικρά παιδιά,160 παιδιά την μέρα, 45 δημοσιογράφοι και χθες είδαμε και τα πλάνα με βασανισμούς γιατρών από ισραηλινές δυνάμεις.

Αυτό που συμβαίνει συνάδελφοι είναι έγκλημα πολέμου!

Με την καταδικαστέα φυσικά επίθεση, αλλά από την άλλη η Κυβέρνηση Νετανιάχου βρήκε την καλύτερη και πιο βολική αφορμή να προχωρήσει στη μαζικότερη εκτόπιση πληθυσμού και στην ολοκλήρωση του σχεδίου αφανισμού ενός ολόκληρου λαού, του Παλαιστινιακού.

Αυτό που συμβαίνει στην Γάζα είναι η συνέχεια ενός χρόνιου εγκλήματος από το 1948 αποφάσεις του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Δεν θα ξαναγράψουμε εδώ την ιστορία πάλι από την αρχή. Όπως και το άλλο έγκλημα στην Κύπρο με στρατό κατοχής! Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ευθύνες!

Τι  πρέπει να γίνει:

Το Ισραήλ παρανομεί. Να ανοίξει άμεσα όλους τους διαδρόμους που έχει κλείσει για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Αναστολή της Συμφωνίας Σύνδεσης με το Ισραήλ μέχρι να ευθυγραμμιστεί με την προσωρινή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Στήριξη πολιτική και οικονομική της UNRWA, καθώς είναι ο μόνος οργανισμός που μπορεί να φέρει εις πέρας αυτή την δύσκολη αποστολή.

Αυτή είναι η θέση της Αριστεράς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί