Συνεδριάζει την Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Συνεδριάζει το  Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 και ώρα 14:00 στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ – αίθουσα ΜΙΝΩΣ – οδός Υγείας αριθμ. 2). 

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει ισχύει), είναι:

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου και Περιφερειάρχη

Β. Ψηφιακός Μετασχηματισμός Περιφέρειας Κρήτης – Ενημέρωση, δράσεις και συζήτηση επί του θέματος.

– (εισηγητής ο κ. Περυσινάκης Αθανάσιος, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος ΠΚ Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Τεχνητής Νοημοσύνης)

Γ. Ψηφίσματα

Δ. Απάντηση σε Επερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων:

Δ1. Του περιφερειακού συμβούλου κ. Σμπώκου Βασίλειου της παράταξης «Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ ΑΛΛΙΩΣ», με θέμα: «Άμεσα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας Κρήτης»

Δ2. Της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ» με θέμα: «Να βρεθεί άμεσα λύση για την προσωρινή στέγαση και φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών στην Κρήτη σε ανθρώπινες συνθήκες και για την υγειονομική περίθαλψη που χρειάζονται»

  1. ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

1.1 Συγκρότηση Επιτροπών Παραλαβής υλικών και υπηρεσιών έτους 2024, σύμφωνα με την εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας ΠΚ.

– (εισηγήτρια η κ. Ραπτάκη Μαρία προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας ΠΚ)

1.2 Ορισμός εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου στα Συμβούλια χρηστών Λιμένος Ηρακλείου, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ.: 3112.8/3911/2024 έγγραφο της Διεύθυνσης Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

– (εισηγητής ο κ. Ευάγγελος Ζάχαρης πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΚ)

1.3 Ορισμός εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας στο Δήμο Ηρακλείου, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ.: 12495/07-02-2024 έγγραφο του Δήμου Ηρακλείου.

– (εισηγητής ο κ. Ευάγγελος Ζάχαρης πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΚ)

1.4 Παράταση ισχύος α) της κυκλοφοριακής ρύθμισης σήμανσης – επισήμανσης κινδύνων και β) της κυκλοφοριακής ρύθμισης (εργοταξιακή σήμανση) για εργασίες αντιστήριξης πρανών και ανακατασκευής οδοστρώματος και τριγωνικών τάφρων στις θέσεις επεμβάσεων επί του οδικού άξονα Ηράκλειο – Βιάννος στο έργο: «ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟ 2019» και υποέργο: «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΔΑΦΙΚΩΝ ΑΣΤΟΧΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΒΙΑΝΝΟΣ», Αναδόχου: «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.», σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΚ

– (εισηγητής ο κ. Σκουλάς Νικόλαος Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού και Υποστήριξης Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΚ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί