Απογευματινά χειρουργεία: Υγειονομικοί αποδοκίμασαν τους εκπροσώπους της κυβέρνησης (βίντεο)

Δεκτοί με φωνές και συνθήματα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας και τα απογευματινά χειρουργεία έγιναν ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος,από υγειονομικούς, σε εκδήλωση για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης κατά της βίας σε ιατρούς και υγειονομικούς.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, οι υγειονομικοί που νωρίτερα συμμετείχαν στη διαμαρτυρία ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία που ξεκινούν σήμερα στο εν λόγω νοσοκομείο, σύμφωνα με το grtimes, ανάρτησαν πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στη υποβάθμιση του ΕΣΥ.

Οι ίδιοι τόνιζαν ότι υποβαθμισμένη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ με ευθύνη της κυβέρνησης, συνδέεται με τα περιστατικά βίας σε βάρος υγειονομικών, ζήτημα που αφορούσε η σημερινή εκδήλωση στο «Παπαγεωργίου».

Παρέμβαση υγειονομικών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ
Διαμαρτυρία υγειονομικών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ

«Υγεία, Παιδεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό» φώναζαν μεταξύ άλλων οι υγειονομικοί.

Στην παρέμβαση των υγειονομικών προσπάθησε να απαντήσει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Διαμαρτυρία υγειονομικών
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ
Διαμαρτυρία υγειονομικών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ

Νωρίτερα, δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές συμμετείχαν στη διαμαρτυρία ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία που ξεκινούν σήμερα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν τέσσερις επεμβάσεις.

Για εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα νοσοκομεία κάνει λόγο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετείχε στην κινητοποίηση, καταγγέλλοντας ότι τη στιγμή που υπάρχουν πολλές κενές χειρουργικές κλίνες, αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει στην πρόσληψη επιπλέον προσωπικού προχωράει στην εφαρμογή του μέτρου τον απογευματινών χειρουργείων, αναγκάζοντας τον κόσμο να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί