Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στην οποία αναφέρει:

Ημέρα μνήμης και συνειδητοποίησης η σημερινή. Μνήμη για τους αγώνες του γυναικείου και του εργατικού κινήματος για ισότητα και συνειδητοποίησης ότι τούτος ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. 

Οι κατακτήσεις του γυναικείου/φεμινιστικού και εργατικού κινήματος προς όφελος  των γυναικών αυτά τα 167 χρόνια υπήρξαν εξαιρετικά σημαντικές σε κάθε επίπεδο:  στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην εργασία, στην κοινωνία, στην οικογένεια. Όμως, «δεν είναι ημέρα γιορτής, όσο η φρικαλεότητα της έμφυλης βίας και των διακρίσεων κυριαρχούν στην κοινωνία μας. Είναι μια ημέρα διαρκούς υπενθύμισης ότι η πατριαρχία είναι ακόμα εδώ, και χρειάζεται συστράτευση και αγώνας να ξεπεραστεί».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Ίση εργασιακή αμοιβή με αυτή των ανδρών.
  • Δημιουργία υποδομών και κοινωνικών υπηρεσιών για τις εργαζόμενες μητέρες
  • Να εφαρμοστεί η Σύμβαση 190 της Δ.Ο.Ε. για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας, ώστε η κάθε καταγγελία να μην αποτελεί λόγο απόλυσης της εργαζόμενης.
  • Την εισαγωγή του όρου γυναικοκτονία στον Ποινικό Κώδικα.
  • Την ανταποδοτικότητα των φόρων για δημιουργία δομών υγείας, κοινωνικής φροντίδας και δημοσίων υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.
  • Τον σεβασμό στη ζωή και την καλλιέργεια των ανθρώπινων αξιών μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα.
  • Την πολιτική βούληση για ανάδειξη γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ακούει τις γυναίκες, βαδίζει με αυτές και οραματίζεται έναν κόσμο που οι γυναίκες θα έχουν την ίδια πρόσβαση σε υγεία , εργασία και παιδεία . Έναν κόσμο που θα τον φτιάξουμε ξανά. Τιμούμε την 8 Μάρτη, οι αγώνες του γυναικείου κινήματος συνεχίζονται μέχρι την δικαίωση τους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί