Σύσκεψη στο ΠΑΓΝΗ με σωματεία εργαζομένων υγείας για τους συμβασιούχους

Κάλεσμα στα σωματεία εργαζομένων Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ του νόμου Ηρακλείου απευθύνει μέσω ανακοίνωσής του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ ώστε να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που οργανώνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 στις 12:40, στο γραφείο του στο νοσοκομείο με θέμα: “Να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος (ΣΟΧ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ, ΟΑΕΔ, ΜΠΛΟΚΑΚΙ) και να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν διαρκείς, μόνιμες και επιτακτικές ανάγκες, σε αορίστου χρόνου”.

Στην ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται:

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 12:30 ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καλεί την Παρασκευή, 8/3, στις 12:30, τα σωματεία εργαζομένων Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ του νόμου Ηρακλείου να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που οργανώνει στο γραφείο του στο ΠΑΓΝΗ με θέμα: “Να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος (ΣΟΧ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ, ΟΑΕΔ, ΜΠΛΟΚΑΚΙ) και να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν διαρκείς, μόνιμες και επιτακτικές ανάγκες, σε αορίστου χρόνου”.

Χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι (επικουρικοί, μέσω ΔΥΠΑ -πρώην ΟΑΕΔ-, ΣΟΧ) καλύπτουν επιτακτικές ανάγκες στις δημόσιες μονάδες υγείας και συμβάλλουν σημαντικά στην κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ΠΑΓΝΗ, όπου εργάζονται πάνω από 400 συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων. Οι συμβάσεις των ΣΟΧ λήγουν στις 30/06/2024 και των επικουρικών στις 31/12/2024, μετά από συνεχείς παρατάσεις. Ο αριθμός των συναδέλφων μας συμβασιούχων έχει ξεπεράσει πλέον το 35% του συνόλου του προσωπικού και καλύπτουν μόνιμες ανάγκες, καθώς οι μόνιμες προσλήψεις τα τελευταία χρόνια είναι ελάχιστες και δεν καλύπτουν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις, τις μετακινήσεις και τις παραιτήσεις προσωπικού. Έμπειροι συνάδελφοι κινδυνεύουν με άμεση απόλυση στις 30/6/2024, καθώς οι συμβάσεις τους είναι συνδεδεμένες με το ΠΑΓΝΗ (105 στην καθαριότητα, 40 στη σίτιση) και έχουν μειωμένα δικαιώματα σε σύγκριση με τους μόνιμους.

Οι εργαζόμενοι με σύμβαση ΣΟΧ αντιμετωπίζουν ανασφάλεια και αβεβαιότητα, καθώς κινδυνεύουν με απόλυση και αντικατάσταση από άλλους συμβασιούχους, ή και με την επιστροφή των εργολαβικών εταιρειών, σύμφωνα με τα σχέδια της σημερινής κυβέρνησης. 

Παρά την εργασιακή ανασφάλεια και τη διαρκή ομηρία, οι εργαζόμενοι συμβάλλουν στην παροχή υπηρεσιών υγείας και μάχονται καθημερινά για αυτόν τον σκοπό. Είναι στην πρώτη γραμμή σε όλες τις περιόδους και έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επιπλέον, η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ πρέπει να αποτελεί μόνιμη κρατική ευθύνη και μέριμνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί