Ο Όμιλος για την UNESCO «Κνωσός» βράβευσε τον Γιώργο Αντωνάκη

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 03/03/24 στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο Μέγαρο Ντορέ, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου για την UNESCO «Κνωσός».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου τίμησαν έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στα πολιτιστικά δρώμενα του Ηρακλείου και άφησε σφραγίδα ανεξίτηλη στον πολιτισμό του Ηρακλείου και της Κρήτης. Ο Σκηνοθέτης και πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δήμου Ηρακλείου κ. Γιώργος Αντωνάκης, που υπηρέτησε επί 40 χρόνια την πολιτιστική ανάπτυξη του Ηρακλείου και της Κρήτης, έλαβε μία τιμητική πλακέτα και ένα μετάλλιο από τον Πρόεδρο του Ομίλου Gian Andrea Garancini.
Για τον πρώην Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δήμου Ηρακλείου μίλησαν με θερμά λόγια ο συνθέτης κ. Χρήστος Λεοντής, η πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Αριστέα Πλεύρη και το μέλος του Ομίλου κ. Νίκος Ματζαπετάκης.
Χαιρετισμό για την εκδήλωση έστειλε και η πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την Ουνέσκο Κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα.
Ο Γιώργος Αντωνάκης δήλωσε «θα ήθελα να ευχαριστήσω την UNESCO ”Κνωσός” για την εκδήλωση τιμής προς το πρόσωπο μου και την προσφορά μου τα τελευταία 40 χρόνια στην Πολιτιστική Ανάπτυξη του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα. Σ ‘αυτά τα 40 χρόνια η προσπάθεια μου ήταν να μετατρέψω το πάθος μου για Πολιτιστική Δημιουργία σε Πολιτιστικούς Θεσμούς για τη Νεολαία της πόλης μας. Νεολαία και Πολιτισμός, δυο λέξεις ,δυο έννοιες που με συντρόφευαν σε όλη μου την πορεία σε όλη μου την ζωή. Το μικρό λιθαράκι που έβαλα κι εγώ στο Πολιτιστικό Οικοδόμημα του Ηρακλείου ήταν γεμάτο πάθος ,έμπνευση, ευαισθησία και δουλειά, πολύ δουλειά. Είμαι σίγουρος ότι νέοι ταλαντούχοι και εμπνευσμένοι συμπολίτες μας θα συνεχίσουν το κτίσιμο αυτού του οικοδομήματος της πόλης που όλοι αγαπάμε και νοιαζόμαστε. Το Ηράκλειο».
Στη συνέχεια ο Ευτύχης Σαρτζετάκης παρουσίασε το 15λεπτο θεατρικό μονόπρακτο του Άντον Τσέχωφ «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» σε διδασκαλία Γιώργου Αντωνάκη και τη μουσική συνοδεία της Ελένης Βασιλάκη στο φλάουτο.
Στην όμορφη εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα εκτός από τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου για την UNESCO «Κνωσός», ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, εκπρόσωποι Βουλευτών του Νομού και εκπρόσωποι των θεσμών της Πολιτείας.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η εταιρίες Οπτικά Κέντρα Μαρκάκης, Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική Σταματάκης, Anastasakis Jewelry και Ξενοδοχείο “Carpe Diem” Αρχάνες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί