Η απάντηση των ΕΛΤΑ στον Φρ. Παρασύρη για τα καταστήματα σε Αρκαλοχώρι και Καστέλλι

Σε συζητήσεις τα ΕΛΤΑ με τους Δήμους για τη δημιουργία πρακτορείων μέσω των αναπτυξιακών τους εταιρειών.

Απαντώντας στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Φραγκίσκου Παρασύρη, με την οποία στήριξε το αίτημα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία των ΕΛΤΑ σε Αρκαλοχώρι και Καστέλλι, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κοινοποίησε στο Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛΤΑ, στην οποία τονίζεται ότι «στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης επικαιροποιείται το αποτύπωμα καταστημάτων σε όλη τη χώρα, σαν αποτέλεσμα αναλυτικής μελέτης βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας […], επισημαίνεται ότι η αναδιοργάνωση δεν επηρεάζει την επίδοση ταχυδρομικών αντικειμένων, συντάξεων και επιδομάτων στο σπίτι».

Συγκεκριμένα, η Διοίκηση των ΕΛΤΑ για την περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, ενημερώνει το Φραγκίσκο Παρασύρη ότι «παραμένουν αμετάβλητες άλλες σημαντικές υπηρεσίες, όπως αυτή του αγροτικού διανομέα που αφορά όλες τις αγροτικές περιοχές της χώρας. Ο ταχυδρόμος σταθερά κάθε εβδομάδα, στο Αρκαλοχώρι (κάθε Τρίτη και Τετάρτη) και στο Καστέλλι (κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη), όχι μόνο επιδίδει αλλά μπορεί και να παραλάβει από την πόρτα του πελάτη, δέματα, επιστολές, να κάνει πώληση γραμματοσήμων, εξόφληση λογαριασμών».

Όπως προκύπτει από την απάντηση των ΕΛΤΑ, η επικαιροποίηση δικτύου ξεκινά τώρα, ως επακόλουθο της εθελουσίας που προηγήθηκε, προκειμένου να μην δημιουργηθούν υποστελεχωμένα καταστήματα και ελλιπή εξυπηρέτηση. Επισημαίνεται, επίσης, ότι η εφαρμογή του μετασχηματισμού θα ωφελήσει τον οργανισμό με τη μείωση του λειτουργικού κόστους, την αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, την αναδιοργάνωση των υποδομών και του δικτύου της εταιρίας.

Για το κατάστημα του Αρκαλοχωρίου, τονίζεται ότι λειτουργεί καθημερινά με ωράριο 07:30-14:45 και το κατάστημα Καστελλίου λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 07:30-14:45. Αμφότερα στελεχώνονται με προσωπικό ανάλογο, ώστε να καλύπτονται ικανοποιητικά οι ανάγκες της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Σχετικά με το σχεδιασμό για το μέλλον, από την πλευρά των ΕΛΤΑ, επισημαίνεται ότι αναμένεται να αναπτυχθούν με σημαντικά περισσότερα σημεία εξυπηρέτησης συγκριτικά με αυτά που διαθέτουν σήμερα, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και συνεργασίες με άλλα δίκτυα, στοχεύοντας στην εγγύτητα των υπηρεσιών. Στο πλαίσιο της διεύρυνσης νέων μορφών συνεργασιών, τα ΕΛΤΑ έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με Δήμους ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να αναλάβουν τη δημιουργία πρακτορείων ΕΛΤΑ μέσω των αναπτυξιακών τους εταιρειών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί