Συγκλονίζει η επιζήσασα των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Στο τέλος θα φταίμε εμείς που μπήκαμε στο τρένο» (Βίντεο)

«Πήγαν πολλά πράγματα λάθος και πολλοί γνώριζαν, και με αποδεικτικά στοιχεία τι επρόκειτο να συμβεί. Είχε σταλθεί 7 Φεβρουαρίου ένα υπόμνημα που έλεγε “δεν θα κλαίμε με κροκοδείλια δάκρυα, ξέροντας ότι το κακό θα συμβεί”. Είναι ένας Μαραθώνιος έχουμε κι’ άλλο δρόμο μπροστά μας»

Την οργή της για την επιχείρηση συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών και το γεγονός ότι -ένα χρόνο μετά- δεν έχουν αποδοθεί ακόμα ευθύνες στους υπαίτιους του εγκλήματος, εξέφρασε η Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται προφυλακισμένοι μόνο ένας επιθεωρητής της Θεσσαλίας του ΟΣΕ και ο σταθμάρχης. Έχουν ασκηθεί 15 καινούριες ποινικές διώξεις, σε σύνολο είμαστε στις 30, και για διαταραχή στην ασφάλεια των συγκοινωνιών, αλλά και για πλημμελήματα. Αυτή τη στιγμή η βασική κατηγορία είναι ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ πολλοί άνθρωποι από εμάς μιλάμε για ενδεχόμενο δόλο και υπάρχει μεγάλη στήριξη σε αυτή την κατεύθυνση» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Open, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «πήγαν πολλά πράγματα λάθος και πολλοί γνώριζαν, και με αποδεικτικά στοιχεία τι επρόκειτο να συμβεί. Είχε σταλθεί 7 Φεβρουαρίου ένα υπόμνημα που έλεγε “δεν θα κλαίμε με κροκοδείλια δάκρυα, ξέροντας ότι το κακό θα συμβεί”. Είναι ένας Μαραθώνιος έχουμε κι’ άλλο δρόμο μπροστά μας». 

Αναφορικά με την συγκλονιστική κατάθεση στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών από την Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος και πρόεδρο του συλλόγου οικογενειών θυμάτων η Ευδοκία Τσαγκλή είπε μεταξύ άλλων ότι «αντιπροσωπεύει την Ελληνίδα μάνα, αν θες, των Τεμπών. Μίλησε νομίζω για τις περισσότερες μανούλες. Ήταν ίσως η πιο σημαντική ομιλία που έχει γίνει σε αυτήν την επιτροπή και χαίρομαι που διαδόθηκε, μέσα σε όλο αυτό το μαύρο, γιατί την άκουσε περισσότερος κόσμος και γιατί πολλές μανούλες δεν έχουν ακόμα την ψυχική δύναμη, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο».

Αναφερόμενη στην προκλητική επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος, τόνισε ότι «εγώ το βλέπω μήνες αυτό, από τις πρώτες μέρες. Στο τέλος θα φταίμε εμείς που μπήκαμε στο τρένο. Είναι απαράδεκτο, γιατί μιλάμε και για την συγκάλυψη μετά, με το μπάζωμα. Το ότι γίνεται ένα έγκλημα, πάνω στο έγκλημα και αντί να αναρρώνεις και να βλέπεις ότι το κράτος σε βοηθάει -που γι αυτό υπάρχει το κράτος για να διασφαλίζει τη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια- να σε ρίχνει ακόμα πιο χαμηλά και να το έχεις απέναντί σου προσπαθώντας να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Και επιτέλους ειπώθηκαν αυτά τα πράγματα και τα έμαθε περισσότερος κόσμος. Είναι μαχαιριά πάνω στη μαχαιριά».

Παράλληλα έκανε λόγο για «πρωτοφανή ψέματα», με την ίδια να συμπληρώνει ότι: «Και όλα αυτά που λέγονται στην Εξεταστική. Έτσι Εξέτασαν τον διευθύνοντα σύμβουλο (της Hellenic Train), τον Μαουρίτσιο Καποτόρτο και είναι ο πρώτος που κατηγορήθηκε για ψευδορκία και αυτό πέρασε στην εισαγγελία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί