Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις για τα δημοτικά τέλη, την υγεία και την απεργία της 31 Ιανουαρίου από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου

Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις για τα δημοτικά τέλη την Δευτέρα 29/1 στις 6μμ, στην 7η ΥΠΕ Κρήτης την Τετάρτη 31/1 στις 1:30μμ και σε απεργία για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας την Τετάρτη 31/1, και τη συγκέντρωση στις 10πμ στο ΕΚΗ, απευθύνει μέσω ανακοίνωσής του το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου.

Αναλυτικά τα καλέσματα

 Κινητοποίηση για τα δημοτικά τέλη 

ΚΑΛΕΣΜΑ σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Δευτέρα 29/1, 6μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Όπως το Δεκέμβρη με δημοτική Αρχή Λαμπρινού έτσι και τώρα με δημοτική Αρχή Καλοκαιρινού, δεν θα επιτρέψουμε να περάσει η αύξηση στα δημοτικά τέλη. Το λέμε καθαρά, έχουμε πληρώσει αρκετά δεν θα πληρώσουμε περισσότερα, να πληρώσουν αυτοί που έχουν!

Είναι πρόκληση εκ μέρους της νέας δημοτικής αρχής Ηρακλείου, την ίδια περίοδο που η ακρίβεια τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, που ο λαός μας κόβει και από τα βασικά γιατί ο μισθός του φτάνει οριακά για το πρώτο 20ήμερο του μήνα και πληρώνει το 95% της κρατικής φορολογίας, να του ζητάει να βάλει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη έως και 47%.

Δεν θα μας φορτώσουν την κακή κατάσταση των οικονομικών του Δήμου. Για την κακή κατάσταση των οικονομικών του Δήμου, να κοιταχτούν στον καθρέπτη όλοι εκείνοι, που μαζί με την κυβέρνηση, υπερασπίζονται τη λογική της ανταποδοτικότητας και της αποδοχής της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους και των επιπλέον χαρατσιών σε εργατικές λαϊκές οικογένειες και μικρούς επαγγελματίες.

Οι εργαζόμενοι που κατοικούν και εργάζονται στο Δήμο Ηρακλείου έχουμε ήδη φορολογηθεί μια και δυο φορές. Δεν έχουμε να πληρώσουμε για μια ακόμα φορά. Έχουμε δικαίωμα να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες, χωρίς να επιβαρύνονται. 

Δεν πάει άλλο με την ακρίβεια και με τα χαράτσια, με τους χαμηλούς μισθούς και τα εξαντλητικά ωράρια, με την ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση βασικών κοινωνικών υπηρεσιών όπως για παράδειγμα οι ελάχιστες θέσεις για τα παιδιά μας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς!

Διεκδικούμε: 

– Καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αύξηση των δημοτικών τελών. Να παρθεί πίσω η πρόταση της δημοτικής αρχής. 

– Μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για τις οικογένειες με εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. 

-Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ΑμΕΑ, ανέργων, πολύτεκνων τρίτεκνων, μονογονεϊκών και ευπαθών οικογενειών.

-Γενναία αύξηση δημοτικών τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις, π.χ. τράπεζες, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων κλπ.

Κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ

Συμμετοχή στην κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ την Τετάρτη 31/1 στις 13:30.

Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν Υγεία!

Κανένα κλείσιμο κλινικής!

Το παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών συμμετέχει στην κινητοποίηση στις 31/1, στις 13:30 που οργανώνεται από υγειονομικά και άλλα σωματεία.

Κάτω από τις επιταγές της ΕΕ και συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει την πολιτική υποστελέχωσης του ΕΣΥ με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση του. Οι εξουθενωτικές συνθήκες δουλειάς και η τραγική υποστελέχωση οδηγούν πολλούς υγειονομικούς σε παραίτηση. Τα μπαλώματα που γίνονται από τις διοικήσεις με τα «εντέλλεσθε» για υπερεφημέρευση και μετακινήσεις γιατρών ενισχύουν την απελπιστική κατάσταση. Αυτή βέβαια η κατάσταση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μεταβίβαση μεγάλου μέρους του κόστους λειτουργίας των νοσοκομείων από το κράτος στους ασθενείς και της περαιτέρω υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης των ψυχιατρικών δομών που θα επιφέρει το νέο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία (αν ψηφιστεί). Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι και η ελλιπής διάγνωση παιδιών που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη ή ψυχιατρική εκτίμηση και αντιμετώπιση εξαιτίας της ανεπάρκειας ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία αλλά και εξαιτίας των τεράστιων αναμονών για ραντεβού με παιδοψυχίατρο. Η κατάσταση με την Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ είναι τραγική και κινδυνεύει με αναστολή λειτουργίας.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των υγειονομικών και καλούμε τα μέλη μας μετά από την μαζική απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 31/1 στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο όπου διεκδικούμε την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, να συμμετέχουμε μαζικά και στην κινητοποίηση στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ την ίδια μέρα στις 13:30 με αιτήματα:

  • Την άμεση πλήρη στελέχωση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και των Παιδοχειρουργικών κλινικών ΠΑΓΝΗ και ΓΝ Χανίων με κατεπείγουσες προσλήψεις όλου του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού.
  • Κανένα κλείσιμο κλινικής σε κανένα νοσοκομείο.
  • Άμεση στελέχωση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων. 
  • Δραστική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια υγεία και περίθαλψη ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε υποδομές και προσωπικό.

Απεργία για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας την Τετάρτη 31/1, συγκέντρωση 10πμ στο ΕΚΗ

Στις 31 Γενάρη Απεργούμε! Συγκέντρωση 10 πμ Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Την μάχη για την ζωή μας την δίνουμε μαζί!

Εργοδότες και κυβέρνηση μας καλούν να αποδεχτούμε τις απώλειες του μισθού μας λόγω κρίσης, μνημονίων και πληθωρισμού, τις αβάστακτες δαπάνες για τη στέγη, την ασφάλιση, την υγεία, την εκπαίδευση, τη ληστρική φορολογία για τα «ματωμένα» πλεονάσματα που κατευθύνονται σαν κρατικές ενισχύσεις στο κεφάλαιο. Την ίδια ώρα παράγουμε όλο και περισσότερα, ενώ απολαμβάνουμε όλο και λιγότερα για να τροφοδοτούμε τα κέρδη των εργοδοτών. 

Η απεργία της 8ης Νοέμβρη ήταν η αρχή. Συνεχίζουμε με νέα απεργία μαζί με το συνδικάτο οικοδόμων, καθώς αυτές τις μέρες οι εργοδοτικές ενώσεις ετοιμάζονται να καταθέσουν αντιπρόταση στο σωματείο για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) θα αποτελέσει ασπίδα και θωράκιση μας! Η ΣΣΕ που είχε υπογράψει το ΣΜΤ ήταν η πρώτη πανελλαδικά που κάλυψε και τους εργαζόμενους με μπλοκάκι. Η ΣΣΕ κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας, κατοχυρώνει τους όρους με βάση τους οποίους παρέχουμε την εργασία μας (μισθός, ωράριο, ασφάλιση, κανονικές προσλήψεις, επιδόματα, θεσμικοί όροι). Με τη ΣΣΕ που προτείνει το σωματείο διεκδικούμε:

  • μισθό που ξεκινάει για τυπικά μισθωτούς με πρόσληψη ή ΔΠΥ από:
  • κατώτατο 1295 € καθαρά (1725 € μικτά) για απόφοιτους Πολυτεχνικών & άλλων σχολών 5ετούς φοίτησης,
  • κατώτατο 1205 € καθαρά (1587 € μικτά) για αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών 4ετούς φοίτησης,
  • κατώτατο 1090 € καθαρά (1414 € μικτά) για απόφοιτους ΙΕΚ και άλλων τεχνικών σχολών
  • Αυξήσεις ανά τριετία βάσει της προϋπηρεσίας 
  • Αναπροσαρμογή ανά εξάμηνο με αυξήσεις που θα καλύπτουν τις απώλειες από τον πληθωρισμό
  • προσαυξήσεις για απασχόληση σε εργοτάξιο, επίβλεψη, μεταπτυχιακές σπουδές, stand by, γάμου, παιδιών κλπ.
  • μείωση εργάσιμου χρόνου, 5νθήμερο – 7ωρο – 35ωρο. Κατάργηση 6ήμερης εργασίας.
  • κατοχύρωση επιπλέον αδειών και επιπλέον ημερών αργίας 
  • αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από τη ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής τους (μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κλπ) και για τους εργαζομένους σε προγράμματα ΟΑΕΔ και για όσους/όσες κάνουν πρακτική άσκηση.
  • προστασία της μητρότητας
  • μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων
  • όρους και το ύψος του μισθού στην εκτός έδρας εργασία και στην υπερωριακή απασχόληση
  • προστασία απορρήτου-απαγόρευση παρακολούθησης εργαζομένων
  • ρήτρες για καθυστέρηση δεδουλευμένων
  • τα δικαιώματα της εργαζόμενης ή του εργαζομένου, σε περίπτωση άσκησης οποιασδήποτε μορφής έμφυλης βίας
  • καθολική ισχύ της σύμβασης
  • πλήρως κατοχυρωμένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Τώρα είναι η ώρα να διεκδικήσουμε αυξήσεις και άλλα δικαιώματα. Τώρα που οι κατασκευές είναι σε φάση ανάπτυξης και οι κατασκευαστικές εταιρείες βγάζουν δισεκατομμύρια, τώρα που η ακρίβεια μας κατατρώει το εισόδημα.

Δε ζούμε για να δουλεύουμε, δουλεύουμε για να ζούμε!

Καλούμε τους συναδέλφους μηχανικούς – τεχνικούς σε διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ώστε να μπορούμε με καλύτερους όρους να αντιπαλέψουμε τη διαρκή επίθεση των εργοδοτών, που θέλουν να καθορίζουν με ατομικούς όρους την εργασία και τη ζωή μας. Η συλλογική σύμβαση αποτελεί ασπίδα και θωράκιση μας, απαντά στην επίθεση της εκάστοτε κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Οργανωνόμαστε στο σωματείο, καταγγέλλουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.

Μαζικοποιούμε το Σωματείο μας – Με τη συλλογική οργάνωση νικάμε!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί