Ηράκλειο: Έκρυβαν σχεδόν 900 γρ κοκαΐνης στο χωράφι – Δύο συλλήψεις

Χειροπέδες σε δύο άνδρες πέρασε η αστυνομία την Πέμπτη στο Ηράκλειο για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου την ώρα που πήγαιναν σε υπαίθριο χώρο τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών. Σε έρευνα  που ακολούθησε στον υπαίθριο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κρυμμένες συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 897,3 γραμμάρια κοκαΐνης. Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων χρηματικό ποσό  άνω των 1.000 ευρώ, 2 οχήματα και ζυγαριές ακριβείας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν δυο (2) αλλοδαποί  για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σχεδόν 900 γραμμάρια κοκαΐνης  

 Επιπλέον, κατασχέθηκε μεταξύ άλλων χρηματικό ποσό  άνω των 1.000 ευρώ, 2 οχήματα και ζυγαριές ακριβείας

Συνελήφθησαν  χθες (24.01.2024) στο Ηράκλειο  από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων ότι οι δύο αλλοδαποί διακινούν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν οι αλλοδαποί σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου κατά το χρόνο που μετέβαιναν σε υπαίθριο χώρο τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών. Σε έρευνα  που ακολούθησε στον υπαίθριο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς κρυμμένα συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 897,3 γραμμάρια κοκαΐνης.  

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί και πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους ίδιους και έρευνες στις οικίες τους όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • Το χρηματικό ποσό των 1.115 ευρώ,
  • Το χρηματικό ποσό των 950 ρουβλίων (Ρωσίας),
  • 2 ζυγαριές ακριβείας,
  • Πλήθος νάιλον ειδικών αεροστεγώς συσκευασιών,
  • Μία ηλεκτρική συσκευή για τη δημιουργία αεροστεγών συσκευασιών,
  • 6 κινητά τηλέφωνα

Επίσης κατασχέθηκαν δύο οχήματα ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. 

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου..

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί