Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Στους δρόμους σε όλη τη χώρα ενάντια στην πολιτική Μητσοτάκη

Συλλαλητήρια ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά και στο προς ψήφιση ν/σ για την επαγγελματική εκπαίδευση. διοργανώνουν σήμερα, Πέμπτη 18/1, σε δεκάδες πόλεις της χώρας οι φοιτητικοί σύλλογοι. Στις 12 στα Προπύλαια το ραντεβού της Αθήνας, στις 12 στην Καμάρα το αντίστοιχο στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα το συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας.

Σε συλλαλητήριο στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και σε δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι, με την υποστήριξη εκπαιδευτικών και καθηγητών, σήμερα Πέμπτη 18/1, ενάντια στη σχεδιαζόμενη παράκαμψη του Συντάγματος που προστατεύει ρητά τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Μεγάλο αριθμό μετρούν πλέον οι καταλήψεις των φοιτητών, με τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων να είναι ξεκάθαρες ως προς την απαρέγκλιτη προστασία του άρθρου 16 του Συντάγματος και καλούν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 18/1 (ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την ΕΕΚ) στις 12.00 στο Προπύλαια.

Στο πλευρό των φοιτητών στέκονται και αυτή τη φορά οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών με το ΔΣ της ΟΛΜΕ να εκφράζει εκ νέου την αντίθεσή του τόσο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια όσο και στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας 11-2μμ.

Το συλλαλητήριο έρχεται λίγα 24ωρα μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο ΕΜΠ και τον τραυματισμό φοιτητή στο κεφάλι, καθώς και από το προηγούμενο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας στο οποίο και τότε η κυβέρνηση απάντησε με επιθέσεις των ΜΑΤ.

Στο πλευρό των φοιτητών οι εργαζόμενοι του ΕΜΠ

«Δεν τρομοκρατούμεθα, δε φοβόμαστε και δίνουμε μαζί τη μάχη με τους φοιτητές» σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, οι οποίοι στέκονται στο πλευρό των φοιτητών και καταγγέλλουν την εισβολή των ΜΑΤ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν φοιτητές.

«Η κυβέρνηση στέλνει τα ΜΑΤ αντί να ενισχύσει τα υποστελεχωμένα πανεπιστήμια»

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, «οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν γκλοπ και χημικά απέναντι σε φοιτητές, εκλεγμένους συνδικαλιστές των εργαζομένων, ερευνητές καθώς και τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας» την ώρα που οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων τους είχαν αποφασίσει κατάληψη.

Τονίζουν πως «όταν υπάρχει έλλειψη διδακτικού προσωπικού στο ΕΜΠ (221 λιγότεροι από το 2009 σύμφωνα με το Συμβούλιο Διοίκησης), υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση η κυβέρνηση αντί να προβεί σε ενίσχυση, επιλέγει να στείλει τα ΜΑΤ».

«Οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, μαζί με τους φοιτητές και τους καθηγητές, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση. Είμαστε αποφασισμένοι – θα μας βρουν απέναντί τους!» σημειώνουν μεταξύ άλλων και καλούν στο συλλαλητήριο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί