12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων: Μέχρι τις 8 Μαρτίου οι δηλώσεις για συμμετοχή

Ανοικτή πρόσκληση σε παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής τροφίμων, για να συμμετάσχουν στο 12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market, απευθύνουν τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οργανώνοντας για άλλη μια φορά τις επιτυχημένες δια ζώσης επιχειρηματικές συναντήσεις.

Το 12ο Παγκρήτιο Forum θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες Ηρακλείου με συμμετοχές απ’ όλη την Κρήτη. Θα περιλαμβάνει συναντήσεις για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και στην τοπική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής – super market, καθώς και συναντήσεις  με  βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό (πχ είδη συσκευασίας, καθαριστικά, εξοπλισμός κλπ), ώστε να δοθεί η ευκαιρία επέκτασης της συνεργασίας και με άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, πλην του αγροδιατροφικού.

Το κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική παραγωγή – δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής – αλλά και να στηριχθεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική /βιοτεχνική δραστηριότητα.

Το 12ο Παγκρήτιο Forum διοργανώνουν και φέτος τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, με τη στήριξη και υπό την αιγίδα της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και της Περιφέρειας Κρήτης.

Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα έντεκα προηγούμενα χρόνια, έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα  απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια 

οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

Η επιτυχία του θεσμού σε επίπεδο Κρήτης, οδήγησε τους διοργανωτές στην απόφαση για τη διοργάνωση αντίστοιχου Forum και στην Αθήνα τα δύο προηγούμενα έτη, η οποία στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και πρόκειται να επαναληφθεί πριν το καλοκαίρι, καθώς υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα κρητικά προϊόντα. 

Το Παγκρήτιο Forum – το οποίο ξεκίνησε το 2012 με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου –  περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, επαγγελματίες, βιοτέχνες κλπ σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και προβολή προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες. 

Η συμμετοχή στο 12ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ Forum είναι ΔΩΡΕΑΝ, αλλά απαιτείται η δήλωση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 08 Μαρτίου 2024 στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  https://aitiseis.ebeh.gr/pagkritio-forum  συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται,  στα Επιμελητήρια Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου, ανάλογα με την Περιφερειακή Ενότητα στην οποία ανήκουν. 

Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου:

  • Ξενοδόχοι & Εκπρόσωποι Δικτύων Διανομής – Κρασονικολάκη Ελίνα, τηλ: 2810 247047, e-mail:forum@ebeh.gr.
  • Παραγωγοί & Βιοτέχνες – Λαζανάκη Στέλλα, τηλ:2810 247039, e-mail: forum@ebeh.gr
  • Υπεύθυνη του Παγκρήτιου Forum για όλη την Κρήτη: Λένα Στεφανουδάκη – Επιμελητήριο Ηρακλείου  τηλ: 2810 247034. e-mail stefanoudaki@ebeh.gr .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί