Πάτρα: Διασωληνωμένος φοιτητής με μηνιγγίτιδα – Χορηγήθηκε χημειοπροφύλαξη στους συμφοιτητές του

Διασωληνωμένος με μηνιγγίτιδα, αλλά σε σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται στην Πάτρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα thebest, ο φοιτητής νοσεί με μηνιγγίτιδα από μηνιγγιτιδόκοκκο όπου το βακτήριο μεταδίδεται μετά από παρατεταμένη επαφή με τον πάσχοντα και γι΄αυτό, ήδη, οι συμφοιτητές του έλαβαν χημειοπροστασία πριν περάσουν 72 ώρες.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, καθηγητής Βασίλης Κωστόπουλος, με δήλωσή του στην εφημερίδα «Γνώμη», «ανιχνεύθηκαν όλες οι επαφές του νοσήσαντος φοιτητή καθότι αυτός συμμετείχε σε εργαστήριο και ειδοποιήθηκαν άμεσα πριν παρέλθει το προβλεπόμενο χρονικό περιθώριο των 72 ωρών για την έναρξη της προβλεπόμενης χημειοπροφύλαξης η οποία έχει παρασχεθεί σε όλους, ώστε να αποκλεισθεί κάθε ενδεχόμενο μετάδοσης και αντιμετώπισης νέου κρούσματος».

Η κατάσταση του φοιτητή κρίνεται σταθερή, ενώ σήμερα Δευτέρα (15/1)  θα πραγματοποιηθούν νέες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η εξέλιξη της νόσου και εάν είναι απαραίτητη η αλλαγή της θεραπευτικής αγωγής. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί