Κ. Αρβανίτης: Αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο κύκλος της Αριστεράς έκλεισε, εγώ διαφωνώ

Καθαρή απάντηση σε όσα ακούγονται περί της δήθεν ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ στους κόλπους της Ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, έδωσε σήμερα το πρωί ο Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας στον ρ/σ Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή του Απόστολου Λυκεσά.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και της The Left, υπεύθυνος για ζητήματα εργασιακών, πολιτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, χαρακτήρισε λανθασμένη την πρόταση των τριών μελών της πολιτικής γραμματείας του Κόμματος, αναφέροντας μάλιστα πως «η σοσιαλδημοκρατία είναι μια φθαρμένη ιστορία. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο κύκλος της Αριστεράς έχει κλείσει, εγώ διαφωνώ», θυμίζοντας παράλληλα στον αέρα του σταθμού ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ιδρυτικό μέλος της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στον ευρύτερο χώρο της οποίας παίζει καταλυτικό ρόλο διαμόρφωσης των εξελίξεων.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορεί παρά να είναι ανάμεσα στα κόμματα και τα κινήματα της Αριστεράς. Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη επίσκεψή του στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι το κόμμα παραμένει στην Ευρωομάδα της Αριστεράς

Ο Κώστας Αρβανίτης σημείωσε ακόμη πως «άλλο συνεργασία, κι άλλο ενσωμάτωση», υποδεικνύοντας ότι η συνεργασία ανάμεσα σε όμορες δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, είναι ήδη μια πραγματικότητα, η οποία έχει συχνά ως τώρα αποδώσει καρπούς για την ευρωομάδα της Αριστεράς. Καταλήγει δε ότι μία τέτοια «ένταξη», θα αποτελούσε «μεγάλη υποχώρηση» από τις θέσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει πάρει στην Ευρώπη και τις επιτυχίες που έχει ως τώρα σημειώσει.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί