Ευάγγελος Αποστολάκης: Τη Συνθήκη της Λωζάνης δεν τη συζητάμε στα κανάλια

«Υπάρχει μία ανησυχία και μία αμφισβήτηση πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα της διαπραγμάτευσης με την Τουρκία», δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Τη Συνθήκη της Λωζάνης δεν την συζητάμε στα κανάλια και ειδικά τέτοιες λεπτομέρειες», διεμήνυσε μέσω του ρ/σ «στο Κόκκινο 105,5» ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Συρίγου.

Μιλώντας στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη, ο Ευάγγελος Αποστολάκης υπενθύμισε ότι το 2020 ο Άγγελος Συρίγος «χαρακτήριζε ιερή τη συνθήκη της Λωζάνης», ενώ πρόσθεσε: «Το αν είναι λαγός ή όχι θα φανεί. Και αν δεν είναι, χάνεται η εμπιστοσύνη πώς συζητάμε μεταξύ μας οι πολιτικές δυνάμεις».

«Υπάρχει μία ανησυχία και μία αμφισβήτηση πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα της διαπραγμάτευσης με την Τουρκία», συνέχισε ο ίδιος, για να προσθέσει πως «όταν ένα θέμα μεταφέρεται στην τηλεόραση από έναν καθηγητή, έναν ειδικό, η ερμηνεία ότι “έγινε λάθος” δεν υπάρχει».

«Αυτές οι συζητήσεις (σ.σ. περί ελληνοτουρκικού διαλόγου) πρέπει να γίνονται κατ’ ελάχιστον σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών», υπογράμμισε ο κ. Αποστολάκης ενώ εξέφρασε την ανησυχία του και για το κατά πόσον αποστρατιωτικοποιούνται ή όχι τα νησιά. «Το θέμα το κίνησα εγώ με ερώτηση στη Βουλή και η ερώτηση δεν είχε απαντηθεί επαρκώς», υπενθύμισε ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Αναφερόμενος στη μάχη των Ευρωεκλογών, ο Ευάγγελος Αποστολάκης είπε ότι «στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κερδίσουμε» προσθέτοντας ότι «θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα κάθε αποτέλεσμα πάνω από το αποτέλεσμα των τελευταίων εθνικών εκλογών».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί