Άρτεμις Θεριάκη: “Έφυγε” στα 37 της η πρωταθλήτρια της άρσης βαρών, ένα μήνα μετά τον θάνατο της μητέρας της

Πέθανε σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε ηλικία 37 ετών η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της Άρσης Βαρών, Άρτεμις Θεριάκη, η οποία νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο του Ρίου δίνοντας «μάχη» απέναντι στην λευχαιμία.

Μάλιστα, ο Πύρρος Δήμας είχε ενημερώσει, πριν από μερικούς μήνες για την κατάστασή της και είχε κάνει έκκληση για αιμοπετάλια.

ar_44d5f.JPG

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε γεννηθεί στις 14 Οκτωβρίου του 1986 στην Πάτρα και ήταν αθλήτρια του τοπικού Πέλοπα. Είχε ξεκινήσει την Άρση Βαρών το 2002 και είχε κατακτήσει πολλά εγχώρια πρωταθλήματα, ενώ είχε και ρεκόρ, ούσα μέλος της εθνικής ομάδας.

Το 2006 αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 69 κιλά με νέο ρεκόρ, σηκώνοντας 84 κιλά στο αρασέ και 96 στο ζετέ, με το σύνολο να φτάνει τα 180 κιλά. Την ίδια χρονιά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λα Κορούνια με 179 κιλά στο σύνολο, ενώ το 2007 κατέκτησε 6 μετάλλια στα 63 κιλά.

Η Άρτεμις Θεριάκη άφησε την τελευταία της πνοή έναν μήνα μετά την απώλεια της μητέρας της, η οποία πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί