Επεισόδια στου Ρέντη: Βαραίνει το κατηγορητήριο μετά τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού

Βαραίνει το κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη, μετά τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Δείτε:

Πέθανε ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στου Ρέντη

Στ. Κασσελάκης για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού: «Εδωσε γενναία μάχη για τη ζωή»

Σ. Φάμελλος: Η απώλεια του 31χρονου αστυνομικού μας γεμίζει με απέραντη θλίψη και βαθύτατη οδύνη

Ειδικότερα, τόσο για τον 18χρονο που ήδη κρατείται, όσο για άλλα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, το κατηγορητήριο -μετά την τραγική εξέλιξη- αναμένεται να διαφοροποιηθεί και η κατηγορία να μετατραπεί σε «ανθρωποκτονία» από «απόπειρα ανθρωποκτονίας». Έτσι ο 18χρονος αναμένεται να κληθεί εκ νέου ενώπιων του ανακριτή και του εισαγγελέα, ενώ σημειώνεται ότι συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να ταυτοποιηθούν και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος έδινε όλες αυτές τις ημέρες μάχη, ενώ οι γιατροί είχαν αναγκαστεί να ακρωτηριάσουν το αριστερό του πόδι. Ο αστυνομικός άφησε σήμερα Τετάρτη (27/12) την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας, όπου νοσηλευόταν από τις 7 Δεκεμβρίου.

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ.» αναφέρεται στο λιτό τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου.

Στ. Κασσελάκης: Όλοι ελπίζαμε σε ένα θαύμα – Συμπαραστέκομαι στην οικογένειά του

 Ο Κασσελάκης επισκέφτηκε τον τραυματία αστυνομικό |  Πολιτική | ANT1 News

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε:

«Ο 31χρονος Γιώργος, αστυνομικός, θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, έδωσε γενναία μάχη για τη ζωή.

Τον είχα επισκεφθεί στο νοσοκομείο, ελπίζαμε τότε όλοι σε ένα θαύμα.
Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη και τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του.»

Ο 31χρονος Γιώργος, αστυνομικός, θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, έδωσε γενναία μάχη για τη ζωή.
Τον είχα επισκεφθεί στο νοσοκομείο, ελπίζαμε τότε όλοι σε ένα θαύμα.
Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη και τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του.— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) December 27, 2023

Συλλυπητήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απώλεια

Την οδύνη του για την απώλεια του αστυνομικού που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στο Ρέντη και τα συλλυπητήρια του στους οικείους του και την Ελληνική Αστυνομία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο facebook. Παράλληλα ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την δέσμευση του για τιμωρία των «δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας» επισημαίνοντας ότι είναι «μια ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού είναι η εξής:

«Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του.

Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια.

Στους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους του παλληκαριού με το εθνόσημο απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου».

Γιάννης Οικονόμου: «Χρειάζεται αρραγής κοινωνική συμμαχία και μηδενική ανοχή στη βία, η έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι την σύλληψη όλων των εμπλεκομένων»

Τη δέσμευσή του ότι η διερεύνηση της δολοφονίας του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, που είχε τραυματιστεί στις 7 Δεκεμβρίου από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια με χούλιγκαν στου Ρέντη και άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου νοσηλευόταν, θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθούν αυτοί που οργάνωσαν και συντόνισαν την εγκληματική επίθεση, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου απηύθυνε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του νεαρού αστυνομικού, στους συναδέλφους του και σε ολόκληρο το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, επισήμανε ότι «η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του αστυνομικού, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του» και τόνισε την ανάγκη κοινωνικής συστράτευσης και μηδενικής ανοχής απέναντι στη βία, καθώς και «να μην υπάρχει κανείς που θα στηρίζει και θα σιγοντάρει τη βία: ηθικά, ιδεολογικά ή έμπρακτα».

Συλλυπητήριο μήνυμα του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κ. Μπάρκα

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους για τον άδικο θάνατο, για τη δολοφονία ενός αστυνομικού, ενός νέου ανθρώπου, του Γιώργου Λυγγερίδη, ενός εργαζομένου που χάθηκε κατά την άσκηση του καθήκοντος, εκφράζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Μπάρκας.

Όπως τονίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «είναι καθολικό αίτημα, πέρα από την απόδοση ευθυνών στον ή στους φυσικούς αυτουργούς, η πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να αισθανθεί την αγωνία και την απογοήτευση της ελληνικής κοινωνίας και των αστυνομικών υπαλλήλων για την ανασφάλεια που επικρατεί, επειδή η ίδια δεν θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με τα ζητήματα δημόσιας αστυνόμευσης.

Είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής για τον αδικοχαμένο αστυνομικό και για τους συναδέλφους του που καθημερινά βρίσκονται στο καθήκον».

ΚΚΕ: Προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων ενός κατ’ όνομα «αθλητισμού»

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τον θάνατο του αστυνομικού που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στο Ρέντη:

«Ο 31χρονος αστυνομικός προστίθεται δυστυχώς στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων που πληρώνουν με τη ζωή τους τη σήψη και τη νοσηρότητα σε έναν κατ’ όνομα “αθλητισμό”, έρμαιο των ανταγωνισμών, των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και της πολιτικής που τα υπηρετεί. Όσο δεν κόβεται αυτό το νήμα, τα όποια κυβερνητικά μέτρα δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα, τα φαινόμενα βίας θα συνεχίζονται και ο κατάλογος των θυμάτων συνεχώς θα μεγαλώνει».

Ο Αλ. Μεϊκόπουλου για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού:

Το όνομα του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που είχε τραυματιστεί από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας, μετά από επίθεση ομάδας ατόμων – που εξήλθαν από αθλητική εγκατάσταση στο Ρέντη και ουδεμία σχέση έχουν με τον αθλητισμό και τη φίλαθλη κοινότητα –  προστίθεται στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων του οργανωμένου εγκλήματος που λειτουργεί με πρόσχημα τον αθλητισμό και έχει εισχωρήσει στον πυρήνα των οργανωμένων οπαδών, τονίζει σε δήλωση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η Πολιτεία οφείλει, λαμβάνοντας υπόψη τα σύγχρονα κοινωνικά και επιστημονικά δεδομένα, αξιοποιώντας τα σύγχρονα μέσα και τις βέλτιστες πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, να διαμορφώσει ένα αποτελεσματικό δημοκρατικό πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου.

Αυτό σημαίνει επιδίωξη της καλύτερης δυνατής ασφάλειας κατά τη διεξαγωγή του αθλητικού γεγονότος, δημιουργία αυστηρού πλαισίου ευθύνης για τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες, εξέταση και ενσωμάτωση κυρώσεων που προβλέπονται από την UEFA, δραστική αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος κι όχι ασκήσεις ισορροπίας ανάμεσα σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό, ποινές για τα άτομα που προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές εντός αθλητικών χώρων ακόμα και με διά βίου αποκλεισμό από την είσοδο στα γήπεδα.

Τέλος, προοπτικά, επειδή η βία που βρίσκει διέξοδο και χώρο εκδήλωσης στον αθλητισμό είναι ένα κατεξοχήν κοινωνικό φαινόμενο, διαμόρφωση επιμορφωτικών προγραμμάτων που θα προάγουν την υγιή αθλητική συμπεριφορά και ενσωμάτωση αυτών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Έτσι η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη όσων χάθηκαν άδικα. Αντιμετωπίζοντας δραστικά και δίκαια το φαινόμενο και αναδεικνύοντας τους πραγματικούς πρωταγωνιστές. Τους αθλητές και τις αθλήτριες, τους προπονητές και τις προπονήτριες, τους υγιείς φιλάθλους, τους παράγοντες που θέλουν να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό προϊόν, την παγκόσμια υπεραξία που παράγεται από τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί