Κρήτη: Θλίψη για τον Κώστα και τον Τάσο που παρασύρθηκαν από τα κύματα

Πέπλο θλίψης έχει σκεπάσει την Κρήτη από την είδηση ότι εντοπίστηκαν νεκροί σήμερα οι δύο άνδρες, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν την Κυριακή με το κανό στη θάλασσα νότια των Σφακίων.

Δείτε: Κρήτη: Χάθηκαν με το κανό στη θάλασσα δυο άνθρωποι – Δραματικές ώρες για την αναζήτησή τους

Κρήτη: Νεκροί στη θάλασσα βρέθηκαν και οι δύο αγνοούμενοι

Πρόκειται σύμφωνα με το daynight.gr για τον Τάσο Θ. και τον φίλο του Κώστα Μ., από το Ρέθυμνο, οι οποίοι είχαν μεγάλη αγάπη στο ψάρεμα.

Οι δύο άνδρες ηλικίας 50 και 44 ετώντο πρωί της Κυριακής με κανό επιχείρησαν από τα Σφακιά να κινηθούν στο θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης.

Ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι τους παρέσυραν και χάθηκαν τα ίχνη τους, με τις αρχές να διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Σήμερα το πρωί βρέθηκαν και οι δύο νεκροί.

Πρώτα βρέθηκε το κανό του 50χρονου και στη συνέχεια βρέθηκε και η σορός του, ενώ λίγο αργότερα νεκρός εντοπίστηκε και ο 44χρονος.

H ανακοίνωση του Λιμενικού για τις έρευνες:

Τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σφακιών, για περιστατικό δύο (02) αγνοούμενων ημεδαπών χειριστών κανό, στη θαλάσσια περιοχή Χώρας Σφακιών.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησαν έρευνες στις οποίες συμμετείχαν συνολικά, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, δύο ιδιωτικά σκάφη, δύο αλιευτικά σκάφη, τρία παραπλέοντα πλοία, ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), ενώ απογειώθηκαν και δύο ελικόπτερα, ένα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα του Πολεμικού Ναυτικού, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Φωτογραφίες: daynight.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί