Παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Παράταση δύο μηνών για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας του 2024 αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να δώσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Σημειώνεται ότι η προθεσμία λήγει κανονικά στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν το περιθώριο να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 ενώ η προθεσμία λήγει κανονικά στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Η δίμηνη παράταση αφορά και όσους σκέφτονται να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους για να αποφύγουν την πληρωμή των τελών και των τεκμηρίων διαβίωσης. Θα έχουν τώρα περιθώριο για δύο μήνες να κυκλοφορούν κανονικά τα οχήματά τους, καλυπτόμενοι από την παράταση αλλά το αργότερο έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 θα πρέπει να προχωρήσουν σε ψηφιακή ακινησία του οχήματός τους για να μην έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας γίνεται με ψηφιακό τρόπο μέσω της ΑΑΔΕ , με κωδικούς taxisnet ή και χωρίς με τη συμπλήρωση του ΑΦΜ και του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος.

Οι τρόποι πληρωμής των τελών κυκλοφορίας είναι τρεις και είναι οι εξής:

-Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)

-Με web banking

-Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Τα πρόστιμα

Η μη έγκαιρη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας φέρνει προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Σενάριο για κλιμακωτά πρόστιμα για όσους πληρώνουν εκπρόθεσμα τα τέλη μεταφέρεται για το 2025. Δηλαδή, όσο νωρίτερα γίνει η εκπρόθεσμη πληρωμή, τόσο μικρότερη θα είναι και η προσαύξηση στα τέλη κυκλοφορίας (π.χ. 5% επιπλέον από το ποσό της οφειλής για μικρή καθυστέρηση, 25% για μεγαλύτερη καθυστέρηση κ.ο.κ).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί