Η Grid Telecom και η EXA Infrastructure ενώνουν τις δυνάμεις τους ενισχύοντας τη ψηφιακή συνδεσιμότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Η Grid Telecom, θυγατρική εταιρεία και φορέας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και η EXA Infrastructure, η μεγαλύτερη πλατφόρμα εξειδικευμένων ψηφιακών υποδομών που συνδέει την Ευρώπη με τη Βόρεια Αμερική, ανακοινώνουν τη στρατηγική τους συνεργασία για την ενίσχυση της ψηφιακής συνδεσιμότητας και την παροχή υπηρεσιών υποδομής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η σύμπραξη των δύο εταιρειών δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία κρίσιμη διασύνδεση δικτύων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

Η EXA συνεχίζει να επεκτείνει το αποτύπωμα του δικτύου της και τις δραστηριότητές της σε όλη τη Μεσόγειο, παρέχοντας συνδεσιμότητα δεδομένων υψηλής ποιότητας, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις γειτονικές χώρες. Η Grid Telecom που αναδεικνύεται σε κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό πάροχο χονδρικής στην ελληνική αγορά, στηρίζει την ταχεία ανάπτυξή της στο εκτεταμένο οπτικό δίκτυο του ΑΔΜΗΕ στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, ενοποιώντας το ιδιόκτητα σημεία παρουσίας της εκτός συνόρων και ζεύξεις οπτικών ινών που αναπτύσσει συνεχώς. Η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ δημιουργεί έτσι ένα νέο, σημαντικό ουδέτερο κόμβο συνδεσιμότητας ανοικτής πρόσβασης στην ευρύτερη περιοχή, επιτυγχάνοντας μέγιστη ασφάλεια, ισχυρή εφεδρεία, διαφορισμό δικτύων και τις συντομότερες δυνατές διαδρομές για χαμηλή υστέρηση στη μεταγωγή δεδομένων.

Οι επενδύσεις της Grid Telecom και της EXA Infrastructure στην περιοχή είναι σε μεγάλο βαθμό συμπληρωματικές, καθώς παρέχουν ισχυρές συνέργειες και αμοιβαίες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Η συνεργασία μεταξύ της Grid Telecom και της EXA θα προσφέρει στους χονδρικούς και εταιρικούς πελάτες τους, εναλλακτικές διασυνδέσεις ανοικτής πρόσβασης, διεθνούς εμβέλειας σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής, δημιουργώντας έτσι νέες αξιόπιστες διαδρομές διακίνησης δεδομένων με σημαντικά και μοναδικά οφέλη, όπως χαμηλή απόκριση, ισχυρή εφεδρεία, υψηλή ταχύτητα και προηγμένη κυβερνοασφάλεια.

Ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της EXA Infrastructure, Nicholas Collins, δήλωσε: 

«Η στρατηγική συνεργασία μας με την Grid Telecom είναι ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του οράματος και των αναπτυξιακών σχεδίων μας και ενισχύει περαιτέρω τη συνδεσιμότητα και το διαφορισμό δικτύων στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η EXA επικεντρώνεται και δεσμεύεται να οικοδομήσει τη ψηφιακή υποδομή του μέλλοντος, η οποία απαιτείται για την υποστήριξη της αυξανόμενης ζήτησης για διεθνή χωρητικότητα. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, θα δημιουργήσουμε ένα νέο σημαντικό τηλεπικοινωνιακό διάδρομο που θα επιτρέψει στους πελάτες μας να επεκταθούν και να αναπτυχθούν στην ευρύτερη περιοχή».

Ο Διευθυντής της Grid Telecom, Γιώργος Ψυρρής σχολίασε: 

«Η Grid Telecom εδραιώνει τη θέση της ως ο κύριος ουδέτερος πάροχος χονδρικής στην Ελλάδα, προσφέροντας τηλεπικοινωνιακούς διαδρόμους μεγάλης χωρητικότητας με υψηλή αξιοπιστία. Η στρατηγική συνεργασία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Grid Telecom και της EXA Infrastructure θα επιτρέψει να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας, αξιοποιώντας την εκτεταμένη εμπειρία και τεχνογνωσία των δύο οργανισμών. Η συνεργασία με την EXA, είναι ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική της Grid Telecom για την ενίσχυση των υποδομών της, την επέκταση των διεθνών δικτύων της και την αύξηση των προσβάσεων της προς τη Κεντρική και τη Δυτική Ευρώπη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί