Η αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Ηρακλείου στο επίκεντρο

Φράγματα και οριοθετήσεις ρεμάτων στην ατζέντα της συνάντηση του Αλέξη Καλοκαιρινού με στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, του ΟΑΚ και του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο τον συντονισμό των φορέων και την χαρτογράφηση του κρίσιμου τοπίου της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 12/12 πολύωρη συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΑΚ και υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού, καθώς και στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κτήριο της Νέας Αλικαρνασσού, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τα φράγματα Δαφνών, Λαδούκου και Ασιτών – Πρινιά που επηρεάζουν τον Γιόφυρο και τον Ξηροπόταμο, καθώς και ζητήματα που αφορούν τα ρέματα της Χρυσοβαλάντου, του Καρτερού, της Πρασάς και του Κατσαμπαθιανού ποταμού. Έγινε αναφορά σε πιο στάδιο βρίσκεται κάθε έργο, καταγράφηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα από τις υπηρεσίες, καθώς και οι ελλείψεις και οι ανάγκες που έχουν παρουσιαστεί. Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα αντικατάστασης της μεταλλικής γέφυρας που βρίσκεται στο Γιόφυρο και η ανάγκη αντικατάστασής της με κανονική γέφυρα,  ενώ συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί και μια ακόμη ειδική συνάντηση που θα επικεντρωθεί στις συνδέσεις του ΒΟΑΚ με την πόλη του Ηρακλείου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΑΚ, Θοδωρής Νίνος και Άρης Παπαδόγιαννης αντίστοιχα, τα στελέχη του Οργανισμού Βαγγέλης Μαμαγκάκης (Δ/ντης Διαχείρισης Υδραυλικών & Συγκοινωνιακών Έργων), Μανόλης Πενθερουδάκης, (Δ/ντης Υδραυλικών Έργων), Γιώργος Αγαπάκης (Δ/της Συγκοινωνιακών Έργων), Στράτος Μηλιδάκης (Δ/ντης Διοικητικών Υπηρεσιών), Άρης Μελιόπουλος (Επιστημονικός Συνεργάτης), Δημήτρης Μανωλεδάκης και Στέλιος Λαμπρινός, καθώς και η Ιωάννα Μαρή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η Άννα Ροβύθη από την Π.Ε. Ηρακλείου Περιφέρειας Κρήτης, ο Μανόλης Μανουσάκης, ο Μανόλης Μπιολάκης και ο Χαράλαμπος Πυροβολάκης από τον Δήμο Ηρακλείου.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΑΚ Άρης Παπαδογιάννης ανέφερε: «Μετά από κοινή πρωτοβουλία που λάβαμε με το νέο Δήμαρχο Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό, οργανώθηκε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση, που αφορούσε τον συνολικό σχεδιασμό της αντιπλημμυρικής προστασίας και της διαχείρισης των ρεμάτων της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου. Ήταν μια τεχνική σύσκεψη ουσίας, για ανταλλαγή απόψεων, προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται στο συγκεκριμένο «κρίσιμο» τομέα, για την πόλη του Ηρακλείου».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Καλοκαιρινός ευχαρίστησε όλες και όλους τους παρευρισκόμενους για την συνεισφορά τους στα συγκεκριμένα έργα, επεσήμανε τα πολεοδομικά ζητήματα που συναρτώνται άμεσα από αυτά και τόνισε την ανάγκη να τρέξουν οι χρόνοι με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. «Επιβάλλεται να ανοίξουμε τον βηματισμό μας για να προχωρήσουν τόσο τα συγκεκριμένα έργα, όσο και τα πολεοδομικά ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα εξαιτίας αυτών, εδώ και χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Καλοκαιρινός, τονίζοντας: «Αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητα και στόχο της νέας Δημοτικής Αρχής. Γι’ αυτό και είμαστε πρόθυμοι να ενισχύσουμε την κοινή προσπάθεια και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων με κάθε διαθέσιμο τρόπο, έτσι ώστε να επιτευχθεί το ζητούμενο αποτέλεσμα. Πρέπει να σταματήσουν οι πολίτες να ζουν με τον φόβο μιας πλημύρας, πρέπει να ανασάνει πολεοδομικά το Ηράκλειο.».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί