Πώς εξελίσσονται οι έρευνες για τη κακοποίηση του Όλιβερ – Γιατί μπαίνει στο κάδρο και ο κηδεμόνας του

Χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής οι έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση κακοποίησης και θανάτου του Όλιβερ στην Αράχωβα.

Η Ασφάλεια Αττικής και το τμήμα Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει πλέον την υπόθεση για την αναζήτηση του βασανιστή του έχουν ξεκινήσει τις από το μηδέν.

Μάλιστα αποφασίστηκε η εκταφή του ζώου, ώστε να γίνει νέα κτηνιατρική έκθεση από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας ενώ στις έρευνες ελέγχεται και ο κηδεμόνας.

Γιατί μπαίνει στο μικροσκόπιο ο ιδιοκτήτης

Από το στόχαστρο της αστυνομίας δεν ξεφεύγει ούτε ο κηδεμόνας του ζώου. Σύμφωνα με το MEGA, η αστυνομία έχει στα χέρια της έξι βίντεο, τα οποία όμως δε δείχνουν κάποιον ύποπτο. Δείχνουν όμως τον σκύλο να κινείται μόνο του, δίνοντας την εικόνα ενός εγκαταλελειμμένου, ταλαιπωρημένου και απεριποίητου ζώου. Έτσι ο κηδεμόνας καλείται να δώσει εξηγήσεις για αυτή την εικόνα του ζώου, καθώς, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο για τα ζώα συντροφιάς, φέρει ευθύνη.

Θα εξεταστούν επίσης καταγγελίες είτε ανώνυμες, είτε από φιλοζωικές οργανώσεις, που δείχνουν υπόπτους, χωρίς όμως στοιχεία που να τους εμπλέκουν με την κακοποίηση και τον θάνατο του Όλιβερ.

«Περίεργη υπόθεση» λένε οι αστυνομικοί

Αστυνομικοί κάνουν λόγο για μια «περίεργη υπόθεση με πολλές ιδιαιτερότητες που εμπλέκονται διάφοροι παράγοντες». Ο δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας Γιάννης Στάθας και η ειδική γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, Μάρσα Δημοπούλου μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η υπόθεση.

«Υπάρχουν ντοκουμέντα για την υπόθεση» λέει ο δήμαρχος

«Έγινε η μήνυση και μετά από 2 μέρες έβγαλα το δελτίο τύπου που καλέσαμε όσους γνωρίζουν να μιλήσουν σε αστυνομία και εισαγγελία. Για το περιστατικό έχουμε βγάλει δελτίο τύπου από 1η Δεκεμβρίου και καλώ τον κόσμο να μιλήσει. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να μαζέψουμε πληροφορίες. Η αστυνομία δεν έχει μιλήσει για τις έρευνες και όλοι περιμένουμε να μιλήσουν εισαγγελία και αστυνομία», ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος.

«Φυσικά και υπάρχουν ντοκουμέντα που έχουν δοθεί στην ΕΛ.ΑΣ και τα επεξεργάζονται. Για να φύγει και αυτή η σκιά ότι κρύβουμε πράγματα. Έκανα χαρτί για να μας απαντήσει η αστυνομία για την πορεία των ερευνών και η εισαγγελία αν κάποιος δημότης έχει αρνηθεί να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία. Όταν το πρωτοακούσαμε σοκαριστήκαμε. Τα παιδιά μας πήγαιναν στα φροντιστήρια μόνα τους, τώρα πηγαίνουν με συνοδεία των γονιών. Έχει αλλάξει η ζωή μας εδώ πέρα. Ο φονιάς μπορεί να είναι δίπλα μας. Όταν έγινε το σκηνικό αυτό, το Σαββατοκύριακο εκείνο είχαμε και 10.000 επισκέπτες στην Αράχωβα. Μπορεί να είναι ντόπιος ή ξένος. Θέλουμε να βρεθεί άμεσα γιατί έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που δεν είναι φυσιολογικές», σημείωσε.

«Τα εν λόγω ντοκουμέντα είναι από κάμερες, και ζήτησα να στείλουν πιο εξειδικευμένους ανθρώπους γιατί στο τμήμα μας υπάρχει υποστελέχωση και δεν υπάρχει και η αντίστοιχη γνώση για τη διαχείριση του περιστατικού. Όσον αφορά στο #cancelArachova ούτε που μας ενδιαφέρει αν θα έρθει κάποιος στη Αράχωβα ή όχι, μας ενδιαφέρει η ασφάλειά μας. Δεν με ενδιαφέρει αν θα έρθει κάποιος στην Αράχωβα αυτή τη στιγμή για διακοπές, με ενδιαφέρει η ασφάλειά μας. Υπήρξε ανθρωποφαγία στην υπόθεση. Η νόμιμη γνωμάτευση είναι του ιδιοκτήτη. Αυτή που πρέπει να μιλήσει είναι η αστυνομία», επισήμανε.

Με τη σειρά της η κυρία Δημοπούλου είπε πως: «Το συμβάν που έχει λάβει χώρα στην Αράχωβα έχει προκαλέσει την οργή όλου του κοινωνικού συνόλου. Σαφώς αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχει να κάνει με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων και με τη αρμοδιότητα του κράτους όσον αφορά στην κακοποίηση του ζώου».

«Βρισκόμαστε στο στάδιο της ποινικής προδικασίας. Ό,τι κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή είναι φήμες. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το ζώο βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση, υπάρχει η γνωμάτευση μίας εξαιρετικής κτηνιάτρου. Οι πρώτες φωτογραφίες δεν δείχνουν αίματα εξωτερικά. Η γνωμάτευση μιλάει για τραύματα μόνο στα γεννητικά όργανα του ζώου με κάποιο αντικείμενο. Περιμένουμε την εξέλιξη της διαδικασίας», συνέχισε η κ. Δημοπούλου.

Και τόνισε: «Ως ειδική γραμματεία έχουμε κάνει κάποιες ενέργειες και έχει αποσταλεί έγγραφο και στην Περιφέρεια. Η νεκροψία – νεκροτομή θα έπρεπε να γίνει σε κάποιο κρατικό ίδρυμα, σε κάποιο πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής με ανθρώπους που έχουν γνώση πάνω στη νεκροψία – νεκροτομή. Γενικά οι ιδιοκτήτες έχουν ευθύνη αν το ζώο βγει έξω από το σπίτι και δημιουργήσει κάποια προβλήματα. Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης αγαπούσε και φρόντιζε το ζώο του και είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Το ζώο δεν έβγαινε γενικά έξω, ίσως έβγαινε κάποιες φορές έξω εκεί απέναντι από το σπίτι του κυρίου. Όλοι βρίσκονται στο πλευρό του ιδιοκτήτη του ζώου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί