Άγρια επεισόδια σε αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού – Σε κρίσιμη κατάσταση αστυνομικός- 424 προσαγωγές!

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας νοσηλεύεται ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επειδόσια έξω από το Μελίνα Μερκούρη κατά τη διάρκεια του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο βόλεϊ. Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε – Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε 424 προσαγωγές έξω από το γήπεδο

Το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο βόλεϊ αμαυρώθηκε από επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το “Μελίνα Μερκούρη” και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε βαριά και κρίσιμη κατάσταση.

Όπως αναφέρει το NEWS247, η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 424 προσαγωγές στο πλαίσιο της έρευνας προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS247, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου βρίσκονταν εκείνη την ώρα περίπου 700 άτομα και σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία έχουν γίνει μέχρι στιγμής 424 προσαγωγές στο πλαίσιο της έρευνας προκειμένου να βρεθεί ο δράστης.

Από το γήπεδο αποχώρησαν νωρίτερα όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, καθώς και οι ομάδες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που αγωνίζονταν την ώρα του επεισοδίου για την προημιτελική φάση του βόλεϊ Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Ο αγώνας διεκόπη οριστικά.

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νικαίας ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων, έξω από το κλειστό γυμναστήριο  «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ . Ο 31χρονος αστυνομικός, που έχει κάκωση μηριαίας αρτηρίας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο  όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο αστυνομικός δέχτηκε φωτοβολίδα ναυτικού τύπου στον αριστερό του μηρό με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ αίμα μέχρι να μπορέσουν οι συνάδελφοί του και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Το χρονικό των επεισοδίων

Όλα άρχισαν μετά από επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης (7/12) έξω από το Μελίνα Μερκούρη, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό για το Λιγκ Καπ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η Αστυνομία, 150 άτομα βγήκαν έξω από το κλειστό και πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με την χρήση χημικών.

Η μυρωδιά από τα δακρυγόνα πέρασε μέσα στο κλειστό. Ο διαιτητής έδωσε εντολή στους παίκτες των δύο ομάδων να πάνε στα αποδυτήρια, οι οποίοι υπάκουσαν για να προστατευτούν. Μετά από σχεδόν μία ώρα το παιχνίδι διεκόπη οριστικά.

Εκατοντάδες προσαγωγές

Εκατοντάδες άνθρωποι έμειναν στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού και περίμεναν τις εξελίξεις ανάμεσα στους οποίους δημοσιογράφοι, μέλη της διοίκησης και εκπρόσωποι των χορηγών του Ολυμπιακού.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα και αφού στο σημείο είχαν φτάσει δεκάδες κλούβες άρχισε η διαδικασία των προσαγωγών με τους προσαχθέντες να πηγαίνουν στη ΓΑΔΑ και στο Αλλοδαπών

 VIDEO από τις εκατοντάδες προσαγωγές έξω από το "Μελίνα Μερκούρη"
Προσαγωγή έξω από το Μελίνα Μερκούρη
ΜΑΤ έξω από το Μελίνα Μερκούρη
Προσαγωγές μετά τα επεισόδια έξω από το Μελίνα Μερκούρη

Ο τραυματισμός του αστυνομικού σε βίντεο

Οικονόμου για τον τραυματία αστυνομικό: “Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή, “δολοφονική επίθεση” που δεν θα μείνει ατιμώρητη”

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή του τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και έμεινε εκεί μέχρι να τελειώσει το χειρουργείο και να ενημερωθεί για την κατάσταση του.

Κατά την αποχώρηση του μισή ώρα μετά τις δύο τα ξημερώματα στις δηλώσεις του στάθηκε στις προσπάθειες των γιατρών να κρατήσουν στη ζωή τον 31χρονο αστυνομικό και τους ευχαρίστησε για αυτό ενώ στη συνέχεια και έκανε λόγο για “δολοφονική επίθεση” που δεν θα μείνει ατιμώρητη και μίλησε για αγέλες χούλιγκαν τις οποίες δεν πρέπει να προστατεύει κανείς.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:


“Αυτή τη στιγμή η έγνοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή και θέλω να τους ευχαριστήσω. Προσευχόμαστε για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του. Ο αστυνομικός μας δέχθηκε “δολοφονική επίθεση”. Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη. Είναι ζήτημα νομιμότητας και είναι ζήτημα δικαιοσύνης.

Η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας πληρώνει βαριά την οπαδική βία. Τη βία με οπαδικό υπόβαθρο. Από αγέλες χούλιγκαν. Η αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων οφείλει και πρέπει να είναι διαρκής. Και κάτι ακόμα αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, αυτές οι αγέλες χούλιγκαν, δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη από κανέναν στην Ελληνική κοινωνία.

Μόνο έτσι θα εξαρθρωθούν και θα απομονωθούν. Θέλω για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω τους γιατρούς του νοσοκομείου που παρά το γεγονός πως δεν εφημέρευε έσπευσαν και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να κρατήσουν στη ζωή τον αστυνομικό”.

Σε σοβαρή κατάσταση ο αστυνομικός – Έπαθε καρδιακό επεισόδιο

Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε το χειρουργείο στο πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε στα επεισόδια έξω από το Μελίνα Μερκούρη κατά τη διάρκεια του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο βόλεϊ και είχε μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Το νοσοκομείο εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάστασή του.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν:

“Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Έφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο, όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση”.

Πηγές: sport24, news247.gr, ertnews.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί