Μ. Συντυχάκης: Νέα φοροκαταιγίδα φέρνει ο προϋπολογισμός του 2024 (Βίντεο)

Ο προϋπολογισμός του 2024 αποτελεί έναν ταξικό αντιλαϊκό προϋπολογισμό που φέρνει νέα φοροκαταιγίδα για εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα αφού προβλέπει αύξηση των φόρων επιπλέον πάνω από 6 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά 8% σε σχέση με το 2023.

Αυτό επισήμανε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας πριν λίγο στη Βουλή, για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας – Ινδίας για συνεργασία στον τομέα της γεωργίας. Σημείωσε πως από τη συμφωνία κερδισμένοι θα βγουν οι όμιλοι που θα κάνουν μπίζνες σε διάφορους τομείς της αγροτικής παραγωγής και μεταποίησης, στους τομείς της φυτικής παραγωγής, της κτηνοτροφίας κλπ. προς όφελος των εμπλεκόμενων φορέων.

Καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων στη χώρα μας, αλλά ούτε και στην Ινδία.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει το σχετικό σχέδιο νόμου, τονίζοντας ότι οι μικροί αγροτοκτηνοτρόφοι ζουν τις αρνητικές συνέπειες από τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και τις υποχρεώσεις μας από την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει ήδη οι αγρότες σε διάφορες περιοχές της χώρας καθώς και στις μεγάλες περικοπές των ευρωπαϊκών ενισχύσεων, που αποτελούν απώλειες που δεν θα αντισταθμιστούν από πουθενά.

Κατήγγειλε τις ευθύνες της κυβέρνησης που επιχειρεί να παραπλανήσει τους αγρότες, όταν ο διακηρυγμένος στόχος της ΕΕ είναι το ξεκλήρισμα των μικρών και βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι και τα άλλα κόμματα εκτός της ΝΔ, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέρ της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που τσακίζει παραπέρα τους βιοπαλαιστές αγρότες.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί