Στο Βενιζέλειο για νέο σόου ο Χρυσοχοΐδης – Τον «υποδέχτηκαν» με συνθήματα φορείς και σωματεία – Ένταση με την αστυνομία (Φωτο)

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για να δώσει ένα ακόμα σόου στο ήδη υποβαθμισμένο και υπό σχεδιασμένη κατάρρευση Βενιζέλειο.

Φορείς και σωματεία του Ηρακλείου που βρέθηκαν στο νοσοκομείο, του επιφύλαξαν… «θερμή» υποδοχή με συνθήματα και πανό.

“Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός”, αναφέρεται σε πανό.

Να τονίσουμε ότι στο νοσοκομείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τις οποίες σημειώθηκε ένταση, όταν γιατροί και εργαζόμενοι θέλησαν να μπουν εντός του κτιρίου για να συμμετέχουν στη σύσκεψη, πράγμα που έγινε.

Στη σύσκεψη με τον κ. Χρυσοχοΐδη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, η διοίκηση του νοσοκομείου, ο σύλλογος εργαζομένων και μέλη της τριμελούς επιτροπής γιατρών του Βενιζελείου, όπως και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Μετά το πέρας της σύσκεψης επανέλαβε τις γνωστές του εξαγγελίες αναφέροντας ότι “μέχρι το τέλος του χρόνου στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου θα προσληφθούν 74 άτομα νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ενώ θα τοποθετηθούν και δέκα γιατροί, θα προχωρήσουν και νέες προσλήψεις με fast track διαδικασία, που θα ολοκληρωθούν σε τρεις μήνες, οπότε τον Ιανουάριο θα υπάρξουν και νέες προσλήψεις”,

«Σε τρεις μήνες προκηρύσσονται τρεις θέσεις αναισθησιολογίας, τρεις θέσεις ακτινολογίας και μια σειρά άλλες θέσεις στο Βενιζέλειο, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα ζήτησα από την Ιατρική Υπηρεσία και την διοίκηση άμεσα να μου στείλουν πρόταση, ούτως ώστε τον Ιανουάριο, να ξεκινήσουμε νέες προσλήψεις για να καλυφθούν οι όποιες κενές θέσεις υπάρχουν και οι όποιες ανάγκες του νοσοκομείου» ανέφερε.

Στη συνέχεια ο υπουργός θα επισκεφθεί τη Σητεία.

Δείτε φωτογραφίες του Κώστα Μεταξάκη (imageonline.gr) από το Βενιζέλειο:

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! 

ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΚΑΝΕΝΟΣ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης από την κυβέρνηση της ΝΔ με την απαράδεκτη και απρόκλητη ενέργεια των δυνάμεων της αστυνομίας που προσπάθησαν να παρεμποδίσουν μια ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας, εργαζομένων, συνταξιούχων και να αποκλείσουν την είσοδο του νοσοκομείου ακόμη και σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικού του Βενιζελείου που βρισκόταν στην κινητοποίηση.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης από την κυβέρνηση έπεσε στο κενό! Η αποφασιστική στάση των εργαζόμενων σμπαράλιασε την προσπάθεια καταστολής της κινητοποίησης τους και συνεχίστηκε μέσα στον χώρο του νοσοκομείου, ενώ αντιπροσωπεία των σωματείων κατέθεσε ψήφισμα με τα αιτήματα μας στον υπουργό.

Αλήθεια, αν ο κ. Χρυσοχοΐδης ήρθε σήμερα να προαναγγείλει μέτρα που σώζουν το Βενιζέλειο και τα άλλα νοσοκομεία γιατί γέμισε το Βενίζελειο με αστυνομία και ΜΑΤ; 

Επειδή ακριβώς, κυβέρνηση και υπουργός, αντιλαμβάνονται ότι η προσπάθεια εμπαιγμού και αντιστροφής της πραγματικότητας, προς στον λαό και τους μαχόμενους υγειονομικούς δεν πιάνει! Ο λαός μας δεν μασάει κουτόχορτο!

Επειδή όλος ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως η πολιτική τους τσακίζει τα δημοσιά νοσοκομεία και την υγειά του λαού μας,  είναι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης, της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης, η οποία δεν γίνεται ανεχτή, αποδοκιμάζεται από άκρη σε άκρη σε όλο το νησί! 

Δεν σταματάμε! Συνεχίζουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, μέχρι να βρούμε την υγεία μας και να μην κινδυνεύουν οι ζωές μας! Θα είμαστε στο κατόπι του υπουργού σε κάθε του βήμα! 

Καλούμε εργαζόμενους, συνταξιούχους, στο παγκρήτιο Συλλαλητήριο των υγειονομικών σωματείων Πέμπτη 30/11 11πμ Πλ.Ελευθερίας

Οι Διοικήσεις των Σωματείων: 

Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου 

Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ηρακλείου

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Καλούμε τα εργατικά και υγειονομικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, αύριο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο 8:30πμ για να υποδεχτούμε αγωνιστικά τον Υπουργό Υγείας.

Η κίνηση του Υπουργού Υγείας να επισκεφτεί το Βενιζέλειο, αποτελεί πρόκληση, την ίδια ώρα που με την πολιτική του οξύνει όλο και περισσότερο την κατάσταση απαξίωσης των δημόσιων νοσοκομείων της πόλης μας, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές μας. Καθώς από την τελευταία του επίσκεψη μέχρι σήμερα, οι παθολόγοι ιατροί του Βενιζέλειου είναι υπό παραίτηση λόγο των άθλιων συνθήκων που επικρατούν, στο ΠΑΓΝΗ η οφθαλμική κλινική υπολειτουργεί, συνολικότερα οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας απαξιώνονται και εκθέτουν την υγεία των εργαζομένων σε ανεπανόρθωτους κινδύνους, ενώ τους ρίχνουν στα νύχια τον εμπόρων της υγείας.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό υγείας να σταματήσουν την προσπάθεια εμπαιγμού και αντιστροφής της πραγματικότητας, προς τους υγειονομικούς και το λαό, ότι δήθεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας του νησιού και ότι με τις παρεμβάσεις του το Βενιζέλειο νοσοκομείο περνάει σε περίοδο εύρυθμης λειτουργίας.

Δεν θα αφήσουμε τα δημοσία νοσοκομεία που έχει πληρώσει ο λαός μας να πέσουν στα χέρια των εμπόρων της υγείας. Η πολιτικής της ιδιωτικοποίησης, της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης που έχει τσακίσει τα νοσοκομεία δεν θα γίνει ανεχτή! 

Κυβέρνηση και υπουργός να απαντήσουν τώρα στα επείγοντα αιτήματα των υγειονομικών σωματείων και του λαού της πόλης μας: Για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων και διορισμούς με κατεπείγουσες διαδικασίες και με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο και τον τίτλο ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Διπλασιασμός των απολαβών όλων των γιατρών. Αύξηση των εισακτέων στις ιατρικές σχολές.

Όλοι αύριο 8:30πμ σε μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Οι Διοικήσεις των Σωματείων: 

Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου 

Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ηρακλείου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί