Ο Τσακαλώτος είχε πρωτοστατήσει στη διαμόρφωση του Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα παραβιάζει

«α) Όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους/στις ίδιους/ες»

Έχει ενδιαφέρον το «όχι» του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο επιτακτικό αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη να παραδώσει την έδρα του, μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκλέχτηκα για να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και θα συνεχίσω να το κάνω», είπε χθες ο βουλευτής παρά – όπως σημειώνει το ieidiseis.gr- την πρώτη παράγραφο του δεύτερου άρθρου του Κώδικα Δεοντολογίας, όπου αναφέρονται τα εξής: «α) Όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους/στις ίδιους/ες».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιλέγει να μην τηρήσει τις Αρχές του Κώδικά για τη διαμόρφωση του οποίου ο ίδιος είχε πρωτοστατήσει. Ο βουλευτής Πρέβεζας άνηκε, το 2014, στην κλειστή ομάδα των βουλευτών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά είχαν συντάξει τον σχετικό Κώδικα Δεοντολογίας, για τον οποίο είχαν συμφωνήσει άπαντες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί