Βοιωτία: 17χρονος νεκρός από σφαίρα αστυνομικού μετά από καταδίωξη

Νεκρός έπεσε 17χρονος μετά από καταδίωξη που φέρεται να σημειώθηκε με την αστυνομία τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο Λεοντάρι Βοιωτίας, με την υπόθεση να φέρνει στη μνήμη τον θάνατο του Κώστα Φραγκούλη στο Πέραμα.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 3 με 4 άτομα, κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα στην Αλίαρτο θέλοντας να αποφύγει τον έλεγχο των αστυνομικών που του είχαν κάνει σχετικό σήμα να σταματήσει.

Ακολούθησε άγρια καταδίωξη, στην οποία ενεπλάκησαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και το ύποπτο όχημα τελικά εγκλωβίστηκε σε αδιέξοδο στο Λεοντάρι, από πλήρωμα της ΟΠΚΕ. 

Η ΕΛΑΣ διαρρέει ότι δέχτηκαν οι αστυνομικοί όταν επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο δέχτηκαν επίθεση από τους επιβάτες – χωρίς να διευκρινίζει αν η επίθεση ήταν ένοπλη ή όχι. Σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει η ΕΛΑΣ, ο νεαρός έπεσε νεκρός από σφαίρα που προήλθε από όπλο αστυνομικού. καθώς το «όπλο εκπυρσοκρότησε» όταν το θύμα επιχείρησε «να αποσπάσει το όπλο» από τον άνδρα της ασφάλειας.

Ερωτήματα για τη στάση των αστυνομικών

Αμείλικτα είναι, ωστόσο, τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για τη στάση των αστυνομικών στο περιστατικό, καθώς και για τη συνολική στάση της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 3 με 4 άτομα, κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα στην Αλίαρτο θέλοντας να αποφύγει τον έλεγχο των αστυνομικών που του είχαν κάνει σχετικό σήμα να σταματήσει.

Ακολούθησε άγρια καταδίωξη, στην οποία ενεπλάκησαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και το ύποπτο όχημα τελικά εγκλωβίστηκε σε αδιέξοδο στο Λεοντάρι, από πλήρωμα της ΟΠΚΕ.

Αρχικά, η ΕΛ.ΑΣ. διέρρευσε ότι οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση όταν επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο δέχτηκαν επίθεση από τους επιβάτες – χωρίς να διευκρινίζει αν η επίθεση ήταν ένοπλη ή όχι. Σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει η ΕΛΑΣ, ο νεαρός έπεσε νεκρός από σφαίρα που προήλθε από όπλο αστυνομικού. καθώς το «όπλο εκπυρσοκρότησε» όταν το θύμα επιχείρησε «να αποσπάσει το όπλο» από τον άνδρα της ασφάλειας.

Τα παραπάνω, ωστόσο, φαίνεται να ανατρέπονται από τη νεότερη και επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία αρκείται απλά στο να περιγράψει την καταδίωξη, ενώ για τον πυροβολισμό αναφέρει απλά ότι οι συνθήκες ερευνώνται, ενημερώνοντας επιπλέον ότι ο αστυνομικός από το όπλο του οποίου έχασε τη ζωή του ο νεαρός Ρομά κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία.

Τα ερωτήματα, ωστόσο, που προκύπτουν είναι πολλά, όπως το πόσοι πυροβολισμοί έπεσαν, καθώς και το γεγονός ότι στην επίσημη ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. δεν κάνει λόγο για ένοπλους επιβάτες. Επομένως το κυριότερο ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι για ποιον λόγο κρίθηκε αναγκαίο να πυροβολήσουν οι αστυνομικοί.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Βραδινές ώρες του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου, από περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Αλιάρτου εντοπίστηκε όχημα, στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα επί της Επαρχιακής Οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο.

Λόγω του υψηλού κινδύνου του περιστατικού, ενημερώθηκαν μέσω του Κέντρου Άμεσης Δράσης, να συνδράμουν και επιπλέον δυνάμεις με σκοπό τον εντοπισμό και έλεγχο του οχήματος.

Στη συνέχεια ομάδα Ο.Π.Κ.Ε., που περιπολούσε στην περιοχή, κατάφερε να εντοπίσει το όχημα που διέφευγε τον έλεγχο, στη διασταύρωση Καναβαρίου στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς – Θηβών.

Ο οδηγός ωστόσο και πάλι δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε σε επαρχιακή οδό προς Δόμβραινα Βοιωτίας και στην προσπάθεια του να διαφύγει, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.

Οι αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. προσέγγισαν το όχημα προκειμένου προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ελεγχόμενος οδηγός τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό, του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται.

Το άτομο μεταφέρθηκε άμεσα στο Γ.Ν. Θηβών όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θανάσιμα τραυματισμένο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί