Στ. Κασσελάκης στην ΚΕ: Να τελειώνουμε με την κομματίλα και την καμαρίλα και να βγούμε στην κοινωνία (βίντεο)

Κάλεσμα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να πάρει άμεσα και καθαρή απόφαση για τα τέσσερα υπό διαγραφή στελέχη απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του. «Εξασφαλίστε στον ΣΥΡΙΖΑ την ίασή του από τα πρόσωπα που τον πληγώνουν και τον μικραίνουν. Καταδικάστε τη συμπεριφορά τους στην πράξη. Πάρτε απόφαση άμεσα και καθαρά!» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε μία ομιλία με αρκετή ένταση και διακοπές από στελέχη του κόμματος.

«Δεν χρειάζονται μεγάλοι φάκελοι – όλα σε δημόσια θέα. Διαφορετικά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν.  Και μπορώ πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα να το κάνω με αίτημα του 15% των μελών. Θεσμικά, για σοβαρό θέμα λειτουργίας του κόμματος, όπως προβλέπει ρητά το καταστατικό» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η σημερινή μέρα λοιπόν είναι η μέρα της παραδοχής. Η αποχώρηση των υπό διαγραφή στελεχών, δεν είναι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η αρχή της ενότητας. Η ενότητα αρχίζει τώρα. Μία ενότητα από την οποία δεν περισσεύει κανείς» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αποσπάσματα της ομιλίας του κ. Κασσελάκη:

Ο ελληνικός λαός δεν ζει καλά

«Ο ελληνικός λαός δεν ζει καλά εκεί έξω. Και το 41% δεν είναι επειδή οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τη ΝΔ. Χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας στην αποχή», είπε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Πώς να δώσουμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου; Για πείτε μου», είπε ακόμα.

«Η ΚΕ είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος. Θα έπρεπε να συζητάμε άλλα θέματα», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης

«Το παραγωγικό μοντέλο για εμάς είναι αξεχώριστο από το κοινωνικό μοντέλο», ανέφερε στη διάρκεια της ομιλίας του ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Θέλουμε να μένουν οι νέοι στην πατρίδα μας με πολλές καλές νέες θέσεις εργασίας και χρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους », συμπλήρωσε.

«Χρειαζόμαστε τη δίκαια ανάπτυξη, όχι τη φθηνή, όχι την ανάπτυξη της αρπακτής που ξεζουμίζει την εργασία», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτιάξει ένα ξεκάθαρο και δημόσια κοστολογημένο προγραμμα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτιάξει ένα ξεκάθαρο και δημόσια κοστολογημένο προγραμμα.Θα το φτιάξει μέχρι τις επόμενες εκλογές και θα είναι ένα οραματικό πρόγραμμα. Που θα επιτρέψει στους πολίτες να ζήσουν αυτό που αποκαλώ το ελληνικό τους όνειρο. Γιατί η Αριστερά σήμερα δεν είναι να αναμασάς χιλιάδες λέξεις χωρίς να λες τίποτα. Είναι η κυβερνώσα αριστερά», ανέφερε ο Στέφανος Κασελάκης.

«Αντί για να μιλήσουμε για αυτά σήμερα θα μιλήσουμε για τα μικρά», ανέφερε ακόμα.

Μόνο αυτοί που ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ τελευταίο φεύγουν

Ο κ. Κασσελάκης μίλησε για άτομα που σχεδιάζοντας νέες κινήσεις ή νέα κόμματα θα κατέβουν απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

«Θα κάνουν δήθεν αριστερή πολιτική με τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες σάλτσες. Ναι. Μπορούμε να το πούμε και η πολιτική του πουμαρό».

Βαρέθηκα να ακούω αναλύσεις για το αν οι διαγραφές πρέπει να συζητηθούν αν μπορούν να συζητηθούν και όλα αυτά την ώρα που το κόμμα στερεύει από ανάσες. Εξασφαλίστε στον ΣΥΡΙΖΑ την ίασή του από τα πρόσωπα που τον μικραίνουν», ανέφερε.

«Ο καθένας θα αναμετρηθεί από εδώ και πέρα με το έργο του στον κοινό μας σκοπό. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.
Πόσες φορές ενας ηγέτης όπως ο Αλέξης είδε το πολιτικό του μέγεθος να κονταίνει από μικρούς ανθρώπους.Τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα διασπασμένο κόμμα και δεν ήθελε να το παραδεχθεί. Όλοι όμως το ήξεραν και το έβλεπαν. Η σημερινή μέρα είναι ημέρα παραδοχής. Η σημερινή αποχώρηση των υπό διαγραφή στελεχών δεν είναι διάσπαση αλλά η απαρχή της ενότητας. Η ενότητα αρχίζει τώρα. Μία ενότητα από την οποία δεν περισσεύει κανείς», είπε ο Στέφανος κασσελάκης.

«Μόνο αυτοί που ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ τελευταίο φεύγουν. Ολοι άλλοι είναι παρόντες», πρόσθεσε.

«Είναι η τελευταία φορά, όσο θα ‘μαι πρόεδρος, που τα εσωκομματικά απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος. Ένας που λέει το κόμμα είναι “επιθεώρηση” και παραμένει στο κόμμα», είπε και ανέφερε και άλλες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. «Πιστεύουν αυτά και δεν φεύγουν», πρόσθεσε και τόνισε: «Σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα αυτά τα στελέχη θα είχαν διαγραφεί. Καμιά φορά η πραγματικότητα πονάει. Εδώ στον ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη που προσβάλλουν εσάς και εμάς παραμένουν για εβδομάδες στο κόμμα. Εσείς, αυτό το επιτρέπετε; Το δέχεστε; (…). Είμαι 35 χρονών, θεωρητικά έχω όλο τον χρόνο να περιμένω, δεν είναι όμως προσωπικό το θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρόνο να περιμένει;».

Εξαπολύοντας επίθεση σε όσους έχουν ταχθεί κατά του, μίλησε μεταξύ άλλων για «τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες σάλτσες». «Το κόμμα στερεύει από ανάσες. Εξασφαλίστε στο ΣΥΡΙΖΑ την ίασή του από τα πρόσωπα που τον πληγώνουν και τον μικραίνουν», πρόσθεσε.

Τέλος η κομματίλα και η καμαρίλα

«Είμαστε διαφορετικοί αλλά κανείς μας δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει πέμπτη φάλαγγα της ΝΔ.
Ένα πολιτικό σώμα, με έναν: Την πιο ασυναίσθητη και ανάλγητη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών.
Ήθελαν να το ξεχάσουμε. Να μιλάμε για τα εσωτερικά μας, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αλωνίζει με τοποθέτηση προϊόντος ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια. Αυτό ήθελαν. Αυτό τελειώνει σήμερα. Μια για πάντα. Τέλος η κομματίλα και η καμαρίλα. Έξω στην κοινωνία. Όλοι και όλες. Αυτήν υπηρετούμε και όχι προσωπικές φιλοδοξιες. Η πολιτική ως λειτούργημα και όχι ως επάγγελμα», είπε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί