Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Αποχώρησαν από την αίθουσα Αχτσιόγλου, «Ομπρέλα» και Τεμπονέρας

Σε υψηλούς τόνους συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καθώς στις 16:00 αποχώρησαν από την αίθουσα Ομπρέλα, 6+6 και τάση Τεμπονέρα, ενώ πρόταση μομφής στο προεδρείο κατέθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Συγκεκριμένα, αρχικά ανέβηκαν στο βήμα Έφη Αχτσιόγλου και Διονύσης Τεμπονέρας που ζήτησαν να καταψηφιστεί η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για δημοψήφισμα, ενώ ο προεδρεύων Παναγιώτης Ρήγας πρότεινε οι ψηφοφορίες να διεξαχθούν στο τέλος.

Δείτε τις δηλώσεις του Ε. Τσακαλώτου, του Δ. Τεμπονέρα και της Ε. Αχτσιόγλου

«Μετά την ομιλία του προέδρου, Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και εγώ θέσαμε το θέμα του δημοψηφίσματος. Είπαμε πως δεν γίνεται να αναιρεθεί η ίδια η κεντρική Επιτροπή. Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε πως είναι μεγάλο ζήτημα και πρέπει να συζητηθεί. Το προεδρείο με 4-3 δε δέχτηκε καν να μπει στην ψηφοφορία η πρότασή μας. Άρα θα συνεχίσει να υπάρχει σκιά πάνω από τους συντρόφους και την κεντρική Επιτροπή, ότι μπορεί να αναιρεθεί όποια απόφαση πάρει αυτή γιατί μπορεί να τη βραχυκυκλώσει πηγαίνοντας στα μέλη του κόμματος. Η δικιά μου ομάδα αποχώρησε, όπως και η ομάδα της Έφης και του Διονύση. Για όλα τα υπόλοιπα θα μιλήσουμε εν ευθέτω χρόνω», είπε.

«Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία», σημείωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας κατά την αποχώρησή του από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, μετά την απόφαση του προεδρείου να μη γίνει άμεσα η ψηφοφορία για το δημοψήφισμα Κασσελάκη, αλλά μετά το τέλος της διαδικασίας. «Η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη διαγραφή των τεσσάρων συντρόφων, είναι μία πρόταση αντισυνταγματική, βαθιά διχαστική και αντιδημοκρατική. Ζητήσαμε την άμεση ανάκληση αυτής της πρότασης, ή να τεθεί το θέμα στην κρίση του ανώτατου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της ΚΕ»», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τεμπονέρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί