Τρίτεκνοι: Στη Βουλή από τον Χ. Μαμουλάκη οι προτάσεις αντιμετώπισης σειράς προβλημάτων

Κοινοβουλευτική Αναφορά της επιστολής της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας

Τις προτάσεις των τρίτεκνων οικογενειών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τις απασχολούν, αναδεικνύει ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την κατάθεση σχετικής επιστολής ως Αναφοράς προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Ειδικότερα, με την επιστολή της η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με στόχο την στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών, ζητώντας ταυτόχρονα συνάντηση με τον Υπουργό.

Στην επιστολή τονίζεται επίσης το ότι οι τρίτεκνες οικογένειες ανήκουν στις πλέον ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας και ιδιαίτερα λόγω της υφιστάμενης οικονομικής συγκυρίας, πλήττονται ανελέητα.

Αξίζει να τονιστεί ότι η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα εκπροσωπεί 56 συλλόγους πανελλαδικά, με τις τρίτεκνες οικογένειες στην χώρα μας να υπερβαίνουν τις 200.000.

Η σχετική επιστολή​

η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) εκπροσωπεί 56 συλλόγων πανελλαδικά. Οι τρίτεκνες οικογένειες υπερβαίνουν τις 200.000 . 

Αν και τα στοιχεία είναι αμείλικτα για την ένταση της Δημογραφικής κρίσης στη χώρα μας, τα νομοθετικά μέτρα που έχουν παρθεί είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες. Η -με συντριπτική πλειοψηφία- απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου για το Δημογραφικό του 2019 και οι επιστημονικές μελέτες μεταξύ των άλλων θέτουν δυο σημαντικές παραμέτρους. 

Την ανάγκη τα νέα ζευγάρια να έχουν αίσθηση ασφάλειας και στήριξης απο την πολιτεία (εργασία, κατοικία, κοικωνικές υποδομές) για να διευκολυνθούν να κάνουν οικογένεια

-Οι τρίτεκνες οικογένειες αποτελούν το κλειδίγια την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και του Δημογραφικού προβλήματος και η ενίσχυση τους είναι πολύ σημαντική για τον τόπο

Οι τρίτεκνες οικογένειες, ανήκουν στις πλέον ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας και ιδιαίτερα λόγω της υφιστάμενης οικονομικής συγκυρίας πλήττονται ανελέητα,, ωστόσο γνωρίζετε πως οι πολυμελείς οικογένειες είναι σημαντική ασπίδα αντίστασης στον κατήφορο της υπογεννητικότητας. 

Δίση: Εμμ. Μπενάκη 43, Αθήνα 

Πληροφορίες: Κοντός Δημήτριος, Πρόεδρος, τηλ: 6936976064 Βακουφτσή Κερασίνα, Γ. Γραμματέας, τηλ: 6936906292 Email: opotte@gmail.com Blog: www.opotte.blogspot.com Σελίδα 1 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 

(Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε) 

Παρακάτω σας παραθέτουμε τις προτάσεις μας, ελπίζοντας ότι στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί θα μας δοθεί η δυνατότητα να τις παρουσιάσουμε πιο αναλυτικά

Άλλωστε, σε προηγούμενο χρόνο, με πολλά κυβερνητικά στελέχη και με τον κ. Πρωθυπουργό – είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να συνομολογήσουμε για την ανάγκη μέτρων ενίσχυσης των τριτέκνων και αντιμετώπισης του Δημογραφικού προβλήματος στον τόπο μας, που έχει εκρηκτικές διαστάσεις. 

Αν δεν υπάρξουν δράσεις ΣΗΜΕΡΑ, η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. 

Επιπλέον επειδή η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια που υπάρχει στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα και την ενέργεια μας αγγίζει όλους, αλλά επιδρά περισσότερο στις μεγάλες οικογένειες χρειάζεται η αποφασιστικότητα από την πλευρά σας

Όταν στο επόμενο διάστημα ακόμα και το ενδεχόμενο επισιτιστικής κρίσης είναι ορατό και οι παραγωγοί βλέπουν τα προϊόντα τους να σαπίζουν με τα προβλήματα στις εξαγωγές ΕΙΝΑΙ ΑΝΆΓΚΗ να γίνει ΑΜΕΣΗ παρέμβαση. 

Η επικοινωνία μας με τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων μας έπεισε πως και αυτοί επιθυμούν μια τέτοια λύση. 

Προτάσεις της ΟΠΟΤΤΕ προς το Υπουργείο

Α. Οι τρίτεκνοι γονείς να εντάσσονται στη διαδικασία δωρεάν διανομής των αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών βάσει εισοδηματικών κριτηρίων αυξάνοντας τα εισοδηματικά όρια. 

Άλλωστε, το ελληνικό κοινοβούλιο έχει ενσωματώσει στην ελληνική νομοθεσία διατάξεις που αφορούν την αυξημένη κοινωνική προστασία για τις τρίτεκνες οικογένειες σύμφωνα και με το νόμο 3454/2006 «ενίσχυση της οικογένειας και λοιπές διατάξεις» (ΦΕΚ 75/α/7.4.2006). 

Επιπροσθέτως επισημαίνουμε ότι, η ένταξη και των τρίτεκνων οικογενειών -ουσιαστικά στους δικαιούχους της διανομής αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών θα βοηθούσε όχι μόνο τους τριτέκνους, αλλά και τους παραγωγούς στην καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων τους. 

Προτείνουμε στο πρόγραμμα για τα αποσυρόμενα φρούτα -με ευθύνη των συναρμόδιων Υπουργείων- να δοθεί η δυνατότητα να μπορούν απευθείας οι πιστοποιημένοι μας σύλλογοιαπό τις αρμόδιες αρχές να κάνουν διανομή σε εγγεγραμμένα μέλη τους

Σας είναι άλλωστε γνωστό πως αρκετοί Δήμοι ή Περιφέρειες δεν ενδιαφέρονται ή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις λόγω έλλειψης υποδομών ή προσανατολισμού δράσεων, με αποτέλεσμα, οι δυνητικοί δικαιούχοι να μην απολαμβάνουν το προνόμιο της βοήθειας αυτής. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου θα εποπτεύουν τις συμβάσεις, την ποιότητα και την ποσότητα των αποσυρόμενων προϊόντων και των έλεγχο των παραγωγών. 

Β. Να ξεκινήσει ξανά ΝΕΟ πρόγραμμα «Δωρεάν Διανομής Τροφίμων» για τις τρίτεκνες οικογένειες, όμως, σχεδιασμένο με τρόπο τέτοιο, που να είναι απλές οι διαδικασίες που απαιτούνται. Στην σημερινή συγκυρία με τις δραματικές ανατιμήσεις στα προϊόντα πρώτης ανάγκης, μια τέτοια πρωτοβουλία από τη μεριά σας είναι αναγκαία. Εννοείται πως η δραστική παρέμβαση στον έλεγχο των τιμών θα ανακουφίσει και τις δικές μας οικογένειες. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί