Ελ. Βατσινά: Βγαίνει στο αέρα ο διαγωνισμός για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου

Απάντηση στην ερώτηση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, μετά από χρόνια αδράνειας και αναμονής. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένης Βατσινά αναφορικά με το σχεδιασμό για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου (https://pasok.gr/erwthsh-elenhs-batsina-gia-neo-dikastiko-megaro-hrakleioy/) η Διεύθυνση Κτιριακών Υποδομών αναφέρει ότι η διαγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει με έκδοση της σχετικής προκήρυξης μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του τρέχοντος μήνα και αναμένεται να ολοκληρωθεί (η διαγωνιστική διαδικασία) ως το τέλος του 2024.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο μετά την επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης Γ.Φλωρίδη στο Ηράκλειο, από όπου προανήγγειλε άμεσες εξελίξεις για το Δικαστικό Μέγαρο.

Σε δήλωσή της η Ελένη Βατσινά αναφέρει:

“Οι σημαντικές πιέσεις μας, φέρνουν αποτέλεσμα στο πολύπαθο θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου.

Όμως, η ολοκλήρωση του διαγωνισμού, κατόπιν αυτών η χορήγηση αδειών ανεγέρσεως και τελικώς η ανέγερση και ανακατασκευή Δικαστικού Μεγάρου τοποθετείται σε τόσο μακρινό χρονικό διάστημα που τα προβλήματα στην απονομή της Δικαιοσύνης θα χρονίζουν και θα εντείνονται. Μέχρι τότε, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την εύρυθμη λειτουργία των Δικαστηρίων στο Ηράκλειο. Η καθημερινότητα των πολιτών, των δικηγόρων, των δικαστικών λειτουργών και των δημοσίων υπαλλήλων θα συνεχίσει υπό τις συνθήκες αυτές να είναι δυσβάσταχτη και θα εμμείνουμε σε πιέσεις για την επίλυση των προβλημάτων τους”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί