Νέο Ηράκλειο – γιατρός της 16χρονης: «Μου είπε ότι ξυλοκοπήθηκε από δυνάμεις της ΟΠΚΕ»

“Όσοι είδαμε τα χτυπήματα, τις εκχυμώσεις και φυσικά λαμβάνοντας υπόψιν την βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που είχε, το κάταγμα στο ινιακό οστό, το υποσκληρίδιο αιμάτωμα και τις εγκεφαλικές θλάσεις, είπαμε ότι πρόκειται για ξυλοδαρμό, για κλομπιές είπαμε συγκεκριμένα και το είπαμε πάρα πολύ συνάδελφοι”

Η παθολόγος του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», Ελένη Μπάγια μίλησε για την 16χρονη που τραυματίστηκε στα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο το περασμένο Σάββατο.

«Τα γεγονότα έχουν ως εξής: γύρω στις 9 η ώρα ήρθε η κοπέλα με το ΕΚΑΒ σε πολύ κακή κατάσταση, δεν επικοινωνούσε, είχε χαμηλό επίπεδο συνείδησης και ήταν στα όρια της διασωλήνωσης, έφερε χτυπήματα σε θώρακα και χέρια. Αναστατωθήκαμε λόγω του νεαρού της ηλικίας της. όλα έδειχναν στο ότι είναι θύμα ξυλοδαρμού», είπε η Ε.Μπάγια και συνέχισε:

«Όσοι είδαμε τα χτυπήματα, τις εκχυμώσεις και φυσικά λαμβάνοντας υπόψιν την βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που είχε, το κάταγμα στο ινιακό οστό, το υποσκληρίδιο αιμάτωμα και τις εγκεφαλικές θλάσεις, είπαμε ότι πρόκειται για ξυλοδαρμό, για κλομπιές είπαμε συγκεκριμένα και το είπαμε πάρα πολύ συνάδελφοι. Στο κεφάλι ήταν το μείζον. Κάναμε 2 αξονικές και φάνηκε ότι φάνηκε ότι έχει βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, έχει κάταγμα στο ινιακό οστό που είναι και ένα οστό που δεν σπάει εύκολα και ενδοκράνια αιμορραγία». Σχετικά με την κατάσταση της υγείας σήμερα της ανήλικης είπε: «Είναι καλύτερα η 16χρονη, δεν έχει θεραπευτεί τελείως, αλλά θα πρέπει να παρακολουθηθεί στο σπίτι».Play Video

Νέο Ηράκλειο: «Η ίδια προσωπικά μου ανέφερε ότι έχει ξυλοκοπηθεί από δυνάμεις της ΟΠΚΕ»

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι η ίδια η 16χρονη «προσωπικά μου ανέφερε ότι έχει ξυλοκοπηθεί, κατά δήλωσή της, από δυνάμεις της ΟΠΚΕ».

«Ήρθαν συνάδελφοι και μας είπαν και πήραν το κινητό η Ασφάλεια και οι δυνάμεις ΟΠΚΕ από την μητέρα και εγώ πήγα και ρώτησα και είπαν ότι γίνεται προανακριτική έρευνα αυταπάγγελτα. Βρεθήκαμε σε μια κατάσταση να βλέπουμε ότι η κοπέλα που ήταν προφανέσταστα θύμα ξυλοδαρμού, συμπεριφερόταν λες και ήταν ο θύτης και όχι το θύμα», συνέχισε.

Σύμφωνα με την ίδια το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι η 16χρονη είναι θύμα ξυλοδαρμού. «Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε την επόμενη μέρα μιλά για τραύματα που προήλθαν μετά από σύλληψη από αμβλέα αντικείμενα και για την κρανιοεγκεφαλική κάκωση αναφέρει, σύμφωνα με αυτά που είδα από τον Τύπο, ότι μπορεί να προήλθε από πτώση, αλλά πολύ βίαιη πτώση, αλλά και από χτύπημα με πολύ μεγάλη δύναμη», συμπλήρωσε η Ε.Μπάγια.

«Είδαμε ένα κορίτσι που διαδήλωνε, και ξυλοκοπήθηκε, δεν είχε πάνω της αντικείμενα και δεν υπήρχε και μάρτυρας γι΄αυτό που έγινε», κατέληξε η γιατρός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί