Σκάνδαλο υποκλοπών: Πολιτικό πρόσωπο έστειλε τουλάχιστον 11 μολυσμένα sms με Predator

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών καθώς το Mega αποκαλύπτει ότι πολιτικό πρόσωπο έστειλε τουλάχιστον 11 μολυσμένα sms με Predator. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, τα μηνύματα στάλθηκαν μέσα σε λίγες ώρες, τον Ιανουάριο του 2021.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, στο τετρασέλιδο έγγραφο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, γινόταν αναφορά σε 90 παραλήπτες στόχους του Predator. Η παγίδευση γινόταν με τον γνωστό τρόπο, δηλαδή με την αποστολή ενός sms με παραπλανητικό λινκ. Σε αυτό το έγγραφο η Αρχή αναφέρει ότι σε κάθε θύμα του Predator, τον αριθμό τηλεφώνου του φερόμενου αποστολέα, τον χρόνο αποστολής και το λινκ παγίδα.

Το καινούργιο στοιχείο σύμφωνα με το Mega, είναι ότι ανάμεσα στα 90 παγιδευμένα τηλέφωνα, υπήρχαν 11 που ανήκαν σε πολιτικούς και όχι μόνο. Μάλιστα τα τηλέφωνά τους παγιδεύτηκαν με sms των οποίων αποστολέας εμφανίζεται αριθμός κινητού που ανήκει σε πρόσωπο με σημαντική πολιτική παρουσία. Και τα 11 sms, φαίνεται να στάλθηκαν με διαφορά λίγων ωρών τον Ιανουάριο του 2021.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί