«Μία σωστή πλευρά έχει η Ιστορία, με την Παλαιστίνη ως την ελευθερία»: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΝΕ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Οκτώβρη, η εκδήλωση της Τ.Ο. Σπουδάζουσας Ηρακλείου της ΚΝΕ με θέμα: “Μία σωστή πλευρά έχει η Ιστορία, με την Παλαιστίνη ως την ελευθερία!”.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΝΕ αναφέρεται:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Οκτώβρη, η εκδήλωση της Τ.Ο. Σπουδάζουσας Ηρακλείου της ΚΝΕ με θέμα : Μία σωστή πλευρά έχει η Ιστορία, με την Παλαιστίνη ως την ελευθερία! 

Την ομιλία πραγματοποίησε ο Δημήτρης Μπιργάλιας, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, σε αίθουσα του Πανεπιστημίου. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την αλληλεγγύη όλων των παρευρισκομένων, στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, με τις «πλάτες» των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

“Ποιος ξεκίνησε τον πόλεμο;», «Τι εννοούν όταν λένε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα;», «Τι συμβαίνει στη Γάζα και πως εμπλέκεται η Ελλάδα στον πόλεμο;», ήταν ορισμένα ακόμη από τα ερωτήματα που απαντήθηκαν στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση. 

Μέσα από την προβολή βίντεο, φωτογραφιών και στοιχείων, έγινε αναφορά στη διαχρονική πολιτική που σφαγιάζει το λαό της Παλαιστίνης τα τελευταία 75 χρόνια, που έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένος και πρόσφυγες, σε συνεχείς σφαγές και σε ξεσηκωμούς των Παλαιστινίων για να αποκτήσουν το δικό τους κράτος. 

Αποκαλυπτική ήταν η ανάδειξη της στάσης διαφόρων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων καθώς και περιφερειακών χωρών με ισχύ στην περιοχή, αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά που με ευθύνη των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α., εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά την Ελλάδα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.Παράλληλα, σημειώθηκε η ανάγκη όχι μόνο αλληλεγγύης, αλλά και αποτροπής οποιασδήποτε ελληνικής εμπλοκής, που ήδη εκτυλίσσεται, με μεγάλους κινδύνους και για το λαό στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί